ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μιλτιάδης Χαραλάμπους στο TheNewspaper.gr: «Να κάνουμε τον Βόλο αντάξιο της ιστορίας του»

milonas

Αν και είναι μόλις 36 ετών, ο Μιλτιάδης Χαραλάμπους έχει ξανακαθίσει στα έδρανα της Αυτοδιοίκησης, καθώς έχει διατελέσει Δημοτικός σύμβουλος από το 2006 μέχρι το 2010 και από το 2010 έως το 2014. Αυτή την φορά θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, δίπλα στον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  Βόλου, στις εκλογές του Μαΐου, καθώς όπως λέει για τον ίδιο –αν και κυπριακής καταγωγής- ο Βόλος είναι ιδέα.

Προτρέπει μάλιστα όλους τους νέους και τις νέες να δώσουν με τη δική τους δύναμη μία νέα ώθηση και δυναμική σε αυτή την πανέμορφη πόλη, καθώς για να βοηθήσεις την πόλη σου, όπως υποστηρίζει, «δε χρειάζεται να είσαι πολιτικός, αλλά κυρίως πολίτης».

Επιλέγει να συστρατευθεί με τον Αχιλλέα Μπέο, καθώς όπως λέει δεν κάνει καριέρα, αλλά μαθαίνει μέσα από τη δουλειά που κάνει, αλλά και για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι ο δήμαρχος των έργων, των πράξεων και κυρίως ο δήμαρχος των πολλών και της πόλης.

Θεωρεί ακόμη ότι προτεραιότητα της επόμενης Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα και μεγάλη βάση στα περίχωρα του Δήμου, όπου υπάρχουν άνθρωποι που εδώ και πάρα πολλά χρόνια νιώθουν απομονωμένοι και ίσως παραμελημένοι…

ΣYNENTEYΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

  • Νέος άνθρωπος, με σπουδές στα οικονομικά και καταγωγή από την Κύπρο, θα περίμενε κανείς να έχετε αναζητήσει την τύχη σας στο εξωτερικό, παρόλα αυτά, εσείς «στεριώσατε» στον Βόλο. Ποια η τοποθέτησή σας απέναντι στην πόλη;
  • Λατρεύω την ελληνική γη. Την κουλτούρα μας, τον ήλιο μας, τη θάλασσα και τους Ελληνες. Είναι λυπηρό να φεύγουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Η Ελλάδα παραδοσιακά παρήγαγε σπουδαία μυαλά. Εκτός από τον πολιτισμό που εξάγουμε ως χώρα, έχουμε και πολύ λαμπρούς επιστήμονες οι οποίοι έχουν συμβάλει διεθνώς σε σπουδαία τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα. Εγώ αποφάσισα να παραμείνω εδώ στην πιο όμορφη πόλη της γης κατά την άποψή μου, τον Βόλο. Για εμένα αυτή η πόλη, αποτελεί ιδέα. Την έχω ονειρευτεί, πολύ πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη και σίγουρα πιο όμορφη. Και θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι σε αυτό το μεγάλο έργο που επιτελείται εδώ και πέντε χρόνια. Να κάνουμε το Βόλο αντάξιο της ιστορίας του και να τον οδηγήσουμε σε ένα σπουδαίο αύριο.
  • Οι περισσότεροι νέοι δηλώνουν απολιτίκ και δεν εμπιστεύονται την πολιτική. Εσείς αντίθετα δηλώνετε παρών στα κοινά. Τι θα θέλατε να πείτε στους συνομήλικους σας;

– Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να αναμειγνύονται με την κεντρική πολιτική σκηνή. Για να βοηθήσεις την πόλη σου, δε χρειάζεται να είσαι πολιτικός, αλλά κυρίως πολίτης. Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα, καθώς έχει καταρρεύσει η αξιοπιστία του προς το λαό. Είναι πολύ λογικό οι άνθρωποι να μην δείχνουν καμία εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο. Όμως η τοπική κοινωνία, έχει ανάγκη τους νέους ανθρώπους, τα φρέσκα μυαλά, τις νέες ιδέες. Οπότε, τους προσκαλώ όλους τους νέους και τις νέες να δώσουν με τη δική τους δύναμη μία νέα ώθηση και δυναμική σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Εδώ δεν έχουμε ούτε χρώματα, ούτε ιδεολογίες. Πάνω απ’ όλα και απ’ όλους είναι η πόλη. Και αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, μόνο καλύτερες μέρες μπορούμε να προσδοκούμε.

  • Διεκδικείτε την θέση του Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη του νυν Δημάρχου. Γιατί Αχιλλέας Μπέος η επιλογή σας;

– Επέλεξα να συστρατευτώ, δίπλα στον δήμαρχο μας, Αχιλλέα Μπέο, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι ο δήμαρχος των έργων, των πράξεων και κυρίως ο δήμαρχος των πολλών και της πόλης. Είναι ο μοναδικός που έκανε πράξη το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του, χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος, γιατί ακριβώς δεν σκέφτεται σαν πολιτικός, αλλά ως ένας απλός πολίτης αυτού του τόπου, όσο ένας απλός άνθρωπος, που θέλει και έχει ονειρευτεί μια καλύτερη πόλη. Μια βόλτα να κάνετε στην πόλη μας, θα σας πείσει για το λόγου του αληθές. Τα έργα μιλούν από μόνα τους, οπότε είμαι περήφανος που εάν μου δοθεί η δυνατότητα θα μπορέσω να ενώσω τις δυνάμεις μου μαζί του για να πετύχουμε ακόμα πιο σπουδαίους στόχους για την πόλη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  • Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ωστόσο έχει ασκηθεί δριμεία κριτική για τον τρόπο συμπεριφοράς και άσκησης της δημοτικής διοίκησης. Τι απαντάτε;

– Σχετικά με την κριτική που έχει δεχτεί ο δήμαρχος, κυρίως από την αντιπολίτευση, αναφορικά με τον τρόπο συμπεριφοράς και άσκησης της διοίκησης, θα ήθελα να πω πως ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία, τη δική του προσωπικότητα και σαφώς το δικό του χαρακτήρα. Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας γνήσιος άντρας. Δεν μπαίνει σε καλούπια, έχει ακλόνητη θέληση και βούληση για να αλλάξει αυτόν τον τόπο. Τώρα εάν κάποιοι τον κρίνουν από τον τρόπο έκφρασης, προφανώς και εθελοτυφλούν μπροστά στις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στην πόλη μας. Αν θέλουν μπορούν να μην τον κάνουν παρέα, προφανώς και για εκείνον όλοι όσοι τον κρίνουν θα του είναι αδιάφοροι. Όμως δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να τον παρεμποδίσουν, ώστε να υλοποιήσει όλα τα έργα πνοής που έχει δρομολογήσει από το πρόγραμμα του και υλοποιεί με καταπληκτική συνέπεια και αξιοπιστία. Μία γόνιμη αντιπολίτευση θα ήταν αυτή που θα έχει ως αντίλογο καλύτερες πράξεις και έργα. Γυρίστε πίσω 40 χρόνια και δείτε ιστορικά ανθρώπους που μιλούσανε εκλεπτυσμένα την ελληνική γλώσσα και συγκρίνετε το έργο τους με αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Η διαφορά είναι απλά χαώδης. Ο κόσμος αγαπάει το δήμαρχο του και τον συναντάει καθημερινά στους δρόμους της πόλης, όπου δίνει το παρών και δρομολογεί το μέλλον. Ίσως και ο εκρηκτικός του χαρακτήρας να είναι ένα στοιχείο που οι περισσότεροι το βλέπουν ως προτέρημα. Γιατί ίσως πρώτη φορά εμφανίζεται ένας δήμαρχος που δε μασάει τα λόγια του.

  • Σε τι υστέρησε τα πέντε χρόνια η νυν δημοτική αρχή; Που μπορούν να γίνουν «διορθωτικές κινήσεις» ή παρεμβάσεις;
  • Γενικώς η δημοτική αρχή δεν πιστεύω ότι υστερεί σε πολλά πράγματα. Έχει ταχύτατα αντανακλαστικά, σπουδαίους μηχανισμούς δράσης, έχει όραμα και κυρίως έχει όρεξη για δουλειά και για προσφορά σε αυτόν τον τόπο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Και ο δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος που μαθαίνει γρήγορα και διορθώνει τάχιστα τυχόν παραλείψεις. Πιστεύω ότι την επόμενη τετραετία θα οργανώσει την δομή της δημοτικής διοίκησης ακόμα καλύτερα και τα αποτελέσματα που θα έρθουν για την πόλη μας θα είναι ακόμα πιο ποιοτικά. Ο δήμαρχος μας δεν κάνει καριέρα, μαθαίνει μέσα από τη δουλειά που κάνει. Μαθαίνει μέσα από τα έργα του και τις πράξεις του.

 

  • Ποιο θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής που θα εκλεγεί τον ερχόμενο Μάιο; Τι έχει μείνει πίσω που πρέπει τάχιστα να προχωρήσει;

– Γενικώς, οποιαδήποτε δημοτική αρχή και να εκλεγεί το Μάιο, θα πρέπει να δώσει έμφαση σταθερά στην καθημερινότητα και να δώσει μεγάλη βάση στα περίχωρα του Δήμου μας όπου υπάρχουν άνθρωποι που εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια νιώθουν απομονωμένοι και ίσως παραμελημένοι. Ευτυχώς αυτό τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αρχίσει να διορθώνεται μέσα από τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται σε όλη την έκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος. Αρχίζουμε όλοι οι πολίτες να νιώθουμε ένα. Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία της δημοτικής αρχής. Έτσι λοιπόν η επόμενη δημοτική αρχή, που πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι η νυν, θα πρέπει να συνεχίσει την μεγάλη αυτή προσπάθεια που λαμβάνει χώρα την τελευταία πενταετία. Νομίζω ότι αδίκως μιλάμε για επόμενη δημοτική αρχή. Ο Βόλος έχει δήμαρχο. Ό Αχιλλέας Μπέος είναι εδώ και μπορούμε να το συναντήσουμε καθημερινά απλά κάνοντας μια βόλτα στην πόλη.

  • Σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε σε περίπτωση εκλογής σας;

– Μπορεί οι σπουδές μου, να δίνουν την εντύπωση στον κόσμο πως το δυνατό μου σημείο είναι τα οικονομικά. Θα πρέπει να ξέρετε ότι το δυνατό μου σημείο, είναι τα παιδιά. Εκτός του ότι λατρεύω τα παιδιά, πιστεύω ακράδαντα ότι για να αλλάξουμε την ιστορία αυτής της πόλης και να οδηγηθούμε σε ένα πολύ σπουδαίο μέλλον, θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τα παιδιά γιατί αυτά είναι το μέλλον μας. Μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, πρέπει να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες, ούτως ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μία σπουδαία πόλη και αργότερα να έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την τύχη αυτής σεβόμενα την ιστορία τους. Δεν ανησυχώ αν τα έσοδα μιας δημοτικής αρχής δεν θα ήταν τα αναμενόμενα. Θλίβομαι όταν δεν βλέπω μία παιδική χαρά. Και δόξα το Θεό δημιουργούνται πάρα πολλές και τα παιδιά μας μπορούνε να ελπίζουνε σε ένα καλύτερο αύριο. Ως εκ τούτου θα μπορούσα να συμβάλλω σε οποιονδήποτε τομέα.

  • Ο δικός σας στόχος για τον Βόλο του αύριο ποιος είναι;

– Ο στόχος ο δικός μου για το αύριο αυτού του τόπου είναι πάρα πολύ απλός. Θέλω και έχω ονειρευτεί μία πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη και όμορφη. Είναι ευλογημένος τόπος ο Βόλος. Μία πόλη απαρτίζεται από χιλιάδες γειτονιές. Εγώ θα ήθελα να αρχίσω να αλλάζω τη γειτονιά μου, την διπλανή γειτονιά και σιγά-σιγά όσες πιο πολλές μπορώ. Εάν πραγματικά αυτό το πράξουμε όλοι μας συλλογικά θα καταφέρουμε να αλλάξουμε ολόκληρη την πόλη. Τα μικρά είναι εκείνα που αν αλλάξουν θα μας οδηγήσουν στα μεγαλύτερα και τα σπουδαία. Βήματα σταθερά μαζί με τους πολίτες για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι. Ο δήμαρχος μας έχει όραμα, έχει βούληση και κυρίως υπάρχει. Δήμαρχο δεν ψάχνουμε. Ακόμα περισσότερες ιδέες θέλουμε και προσκαλούμε τους ανθρώπους αυτής της πόλης, τους πολίτες, να έρθουν δίπλα μας και να μας τις δώσουν. Να γίνουμε όλοι μέρος της αλλαγής. Αυτός είναι ο στόχος μου για τον Βόλο του αύριο.

Facebook Comments

error: Content is protected !!