Έκτακτη εκκένωση κρουαζιερόπλοιου στη Βόρεια Θάλασσα

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 16:46

KENT728X100

Μηχανική βλάβη υπέστη το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πλοίο να εκκενωθεί. Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 1.300 επιβάτες. 

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων της Νορβηγίας η οποία ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το πλοίο ανήκει στην «Viking Ocean Cruises», εταιρεία του ομίλου «Viking Cruises», ιδρυτής του οποίου είναι ο νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες.

Η εκκένωση του Viking Sky βρίσκεται σε εξέλιξη

Ελικόπτερα και σκάφη κατευθύνονται προς την περιοχή και στην ξηρά ετοιμάζονται εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων.

Επίσης στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις τους λιμενικού, ενώ πηγαίνουν εκεί και 60 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, καθώς το πλοίο έχει ήδη πάρει κλίση, με τα κύματα να το χτυπούν στα πλαϊνά του.

Ο άνεμος πνέει με ταχύτητα 38 κόμβων, δήλωσε η αστυνομία στη νορβηγική εφημερίδα VG.

Το σημείο όπου το κρουαζιερόπλοιο εξέπεμψε σήμα κινδύνου

H πορεία που ακολουθούσε το κρουαζιερόπλοιο


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 17:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!