«Ανυπότακτη Θεσσαλία»: Όχι στους μηχανισμούς ελέγχου του διαδικτύου που θεσπίζει η Οδηγία των ευρωπαϊστών για το Copyright»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η κίνηση “Ανυπότακτη Θεσσαλία” σε ανακοίνωσή της αναφέρει σχετικά με οδηγία του Ευρωπ. Κοινοβουλίου:

KENT728X100 1

Στις 26 Μαρτίου η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εξετάσει  την Οδηγία για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (Copyright Directive) και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ελεύθερου διαδικτύου!

Κομισιόν και Συμβούλιο μέσω της Οδηγίας, θέλουν να βάλουν φραγμούς στην ελευθερία έκφρασης, δημιουργίας και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, για να ικανοποιήσουν τα μονοπωλιακά συμφέροντα των ισχυρών εταιρειών του κλάδου. Στο όνομα της δήθεν προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, θέλουν να θεσπίσουν μηχανισμούς ελέγχου της ελεύθερης διακίνησης ιδεών!

Αν εγκριθεί το άρθρο 13 της οδηγίας για την πνευματική ιδιοκτησία, θα επιβληθεί ευρεία λογοκρισία σε όλο το περιεχόμενο που μοιραζόμαστε ηλεκτρονικά. Κανείς δεν θα μπορεί να αναρτήσει το οτιδήποτε προς συζήτηση στο διαδίκτυο αν δεν έχει πληρώσει πρώτα τα πνευματικά δικαιώματα. Οι περισσότεροι χρηστές  θα σταματήσουν να γράφουν να σχολιάζουν και να αναρτούν και το διαδίκτυο θα μείνει στα χέρια των λίγων.

Η Ανυπότακτη Θεσσαλία τάσσεται εναντία σε κάθε προσπάθεια έλεγχου του διαδικτύου καθώς αποτελεί μια κοινωνική κατάκτηση. Αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή λογοκρισίας και ελέγχου της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών ποσό μάλλον όταν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί από τους ευρωπαϊστές!

Ευρωζώνη και ΕΕ χρεοκοπούν ως ιδεολογία και ως σχέδιο, και οδεύουν κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην κατάλυση των πιο στοιχειωδών ελευθεριών.

Λαός και νεολαία χρειάζεται, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην ΕΕ και με ένα δικό μας σχέδιο για το παρόν και το μέλλον, να πάμε στις εκλογές για την μεγάλη ριζοσπαστική, αντιμνημονιακή, δημοκρατική ανατροπή στην Θεσσαλία.

Ζητούμε την διαγραφή του άρθρου 13 για τα φίλτρα αναφόρτισης, και καλούμε τους Ανυπότακτους πολίτες της Θεσσαλίας να αντιδράσουν σε όσα επιβάλει ΕΕ.

error: Content is protected !!