ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δ. Μουρτζίνος: Ο Ολυμπιακός Β. δίνει “μάχες” σε δύο μέτωπα

milonas 728x120

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» μίλησε ο γενικός γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Δημήτρης Μουρτζίνος.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του συλλόγου με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη για το θέμα του ΕΑΚ Βόλου, αλλά και για το θέμα της αναδιάρθρωσης που είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Για το ΕΑΚ ο κ. Μουρτζίνος τόνισε: «Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ολυμπιακού Βόλου με την κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, προέκυψε το εξής: Η μελέτη έχει κατατεθεί και είναι πιθανόν η να είναι αντίγραφο αυτής που προέβλεπε την ανακατασκευή του ΕΑΚ, ενόψει των Μεσογειακών αγώνων που επρόκειτο να γίνουν στο Βόλο. Ίσως με κάποιες τροποποιήσεις και αλλαγές. Το θέμα με τις 250.000 ευρώ της Περιφέρειας που προέκυπτε και για να μπορέσει ο Δήμος να εκταμιεύσει το πόσο, θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη οικονομική μελέτη, της προέλευσης και της εξασφάλισης των χρημάτων. Εφόσον εμφανιστεί ότι υπάρχουν τα χρήματα για την πλήρη ανακατασκευή του ΕΑΚ, θα δοθεί η δυνατότητα στη Περιφέρεια να δώσει το ποσό των 250.000 ευρώ. Οι πηγές χρηματοδότησης από ότι γνωρίζουμε είναι τρεις. Η μία είναι από την Περιφέρεια, 250.000 ευρώ, η δεύτερη από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» 600.000 ευρώ και η τρίτη προέρχεται από τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου. Πιθανόν, αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένα τα 600.000 ευρώ του προγράμματος γι’ αυτό και είναι στον αέρα το θέμα».

Για το πότε – κατά την εκτίμησή του – θα μπορεί και πάλι το ΕΑΚ να είναι λειτουργικό για τις ομάδες του Βόλου, έτσι ώστε να το χρησιμοποιούν, η απάντηση του κ. Μουρτζίνου ήταν: «Μετά τις υπογραφές θα πρέπει να γίνουν οι σχετικές δημοπρασίες και διαγωνισμοί και θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να γίνει η προκήρυξη και η ανάθεση του έργου σε εργολάβο. Θα υπάρξουν ενδεχομένως ενστάσεις, πρόσφυγες και η τεχνική διαδικασία των διαγωνισμών και η κατοχύρωση του έργου θα πάρει τουλάχιστον έξι με επτά μήνες. Αν υποθέσουμε ότι μία ανακατασκευή τέτοιου μεγάλου μεγέθους χρειάζεται ενάμιση χρόνο για να πραγματοποιηθεί, για να μπει μία ποδοσφαιρική ομάδα στο ΕΑΚ για να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, πρέπει να περάσουν δύο χρόνια από σήμερα. Το πιο φυσιολογικό είναι, την επόμενη αγωνιστική περίοδο να μην έχουμε καμία αλλαγή. Το ΕΑΚ δεν θα είναι έτοιμο, στη Νεάπολη θα γίνουν κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις, απ’ ότι γνωρίζουμε με κονδύλια της Περιφέρειας και πιθανότατα και του δήμου, ενώ για το Πανθεσσαλικό στάδιο υπάρχει ενιαία σύμβαση του Ολυμπιακού και της Νίκης με τα Τουριστικά Ακίνητα, η οποία καλύπτει και τις δύο ομάδες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στο συμφωνητικό αυτό προβλέπονται κάποιες υποχρεώσεις που έχουν και οι δύο ομάδες απέναντι στα Τουριστικά Ακίνητα».

Για το αν υπάρχει πιθανότατα κάποια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας να χρησιμοποιήσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο το Πανθεσσαλικό ως έδρα: «Το Πανθεσσαλικό στάδιο έχει παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό και στη Νίκη για τριετή χρήση. Τα δεδομένα που έχουμε είναι. Το Πανθεσσαλικό θα το χρησιμοποιήσουν εκ νέου Ολυμπιακός και Νίκη, το ΕΑΚ πιθανότατα θα είναι υπό ανακατασκευή και ο ΝΠΣ Βόλος θα παίξει στη Νεάπολη, την έδρα που χρησιμοποιείται σήμερα.

Ακόμη και η σημερινή δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί ότι το ΕΑΚ Βόλου είναι η φυσική έδρα του Ολυμπιακού. Αν προσέξετε στις ανακοινώσεις της λέει, ότι θα ανακατασκευάσει το ΕΑΚ και θα παραχωρηθεί στις ομάδες του Βόλου.

Εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ως διοίκηση και θα διερευνήσουμε όλες οι λεπτομέρειες. Αν τα Τουριστικά Ακίνητα ήξεραν, πως κάποια στιγμή μία ομάδα ή κάποιες ομάδες, θα ζητούσαν το Πανθεσσαλικό γιατί συμμετέχουν σε μεγαλύτερη κατηγορία, θα υπέγραφαν τριετή σύμβαση με τον Ολυμπιακό και τη Νίκη; Η σύμβαση μας καλύπτει μέχρι και το 2020 και η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου κάνει τα πάντα για να προασπίσει τα συμφέροντα του συλλόγου και θα κινηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή – και για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα – έχει το πρόβλημα της μη τήρησης της ισονομίας από πλευράς δημοτικής αρχής απέναντι στις ομάδες. Ωστόσο, στο θέμα του Πανθεσσαλικού σταδίου δεν εμπλέκεται ο δήμος. Μας δίνεται πεδίο καλύτερης διεκδίκησης και επί ίσοις όροις με τις άλλες ομάδες. Για το εν λόγω θέμα έχουν γίνει κινήσεις και περιμένουμε τις επίσημες απαντήσεις».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης: « Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη, μαζί με τις υπόλοιπες 15 ομάδες που έχουν κατά κάποιο τρόπο έννομο συμφέρον και βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων, να μη γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών από την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Αυτό είναι σαφές και το έχουμε γνωστοποιήσει προς όλους. Ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί σε υψηλό επίπεδο παρεμβάσεων. Ο κ. Βασιλειάδης, ως υπουργός, έχει την άποψή του, από την άλλη πλευρά υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν λύσεις. Να πάει πιο πίσω η αναδιάρθρωση και κάποιοι να καταλάβουν το άδικο της υπόθεσης».

Για το αν υπάρχει ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να αναλάβει τον Ολυμπιακό με την προϋπόθεση η ομάδα να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο: «Δεν θα δώσω απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα. Γιατί κάποια θέματα τα χειρίζεται με μυστικότητα η διοίκηση. Κάνουμε το σχεδιασμό μας, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ειδικά στην περίπτωση που θα έχουμε άνοδο της ομάδας στη μεγαλύτερη κατηγορία. Το δεδομένο και το σίγουρο είναι, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ανέβει κατηγορία και η μάχη που δίνουμε αυτή τη στιγμή, ως διοίκηση, μαζί με τις άλλες ομάδες, είναι να ανέβουμε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε αρκετά ευέλικτοι, για να προσαρμοστούμε σε οτιδήποτε προκύψει.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανεβαίνει κατηγορία με καθαρό ΑΦΜ και θα είναι μαγαζί γωνία για έναν επενδυτή. Είναι λογικό, ότι όσο πιο κοντά στη Σούπερ Λιγκ είσαι, τόσο πιο πολύ ενδιαφερόμενοι θα υπάρξουν για να ασχοληθούν διοικητικά με την ομάδα. Γι’ αυτό και δίνουμε διπλή μάχη. Η πρώτη είναι να ανέβει η ομάδα κατηγορία και η δεύτερη να πάει ένα χρόνο πίσω η αναδιάρθρωση. Πράγμα λογικό και δίκαιο για μία ομάδα που έχει κάνει τόσο μεγάλο αγώνα να αλλάξει επίπεδο, να φύγει από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δούμε και τι κινήσεις θα πρέπει να κάνουμε για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού Βόλου».

Για το αν έχουν γίνει συζητήσεις με θεσμικούς φορείς: «Έχουμε μιλήσει για το θέμα με όλους τους φορείς της πόλης και κυρίως με τους βουλευτές, γιατί αυτοί ψηφίζουν. Αλλά και με ανθρώπους, όπως είναι η κα Χρυσοβελώνη, η οποία μπορεί να μην είναι βουλευτής, είναι όμως υπουργός. Γνωρίζω ότι κάνουν παρεμβάσεις. Το ζήτημα είναι μέχρι σε ποιο σημείο μπορούν να παρέμβουν. Ο κ. Βασιλειάδης γνωρίζει ότι κρατά στα χέρια του μία καυτή πατάτα και προσπαθεί να την πετάξει στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λιγκ. Αυτή τη στιγμή έχουμε, ως δεδομένο, ότι η Σούπερ Λιγκ δεν θέλει την αναδιάρθρωση – με ότι αυτό συνεπάγεται – και δεν τη θέλουν και όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Ίσως να συμφωνούν και κάποιες ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ, γιατί θα υποβιβαστούν δύο κατηγορίες. Έχουμε δηλαδή ένα μεγάλο μέτωπο κατά της άμεσης εφαρμογής της αναδιάρθρωσης, που θέλω να πιστεύω ότι -πιθανόν – θα μετρήσει θετικά στις αποφάσεις αυτών που θα δώσουν την τελική λύση».

error: Content is protected !!