Εξηγήσεις για την υποψηφιότητά του δίνει ο Γιάννης Κωστής

milonas 728x120

Εξηγήσεις σε μερικά “πώς ” και “γιατί” δίνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ο γιατρός Γιάννης Κωστής, ο οποίος -όπως αποκάλυψε το TheNewspaper.gr – θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον Δημητρη Κουρέτα.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Με ρωτούν πολλοί:
• Πως και αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά και την πολιτική;
Εξηγώ ότι δεν αποφάσισα τώρα να ασχοληθώ με τα κοινά. Έχω πολλά χρόνια που ασχολούμαι. Με την ιατρική που εξασκώ επί 41 χρόνια, προσπαθώ όχι μόνον για τη θεραπεία της αρρώστιας, πράγμα που είναι αυτονόητο για όλους τους γιατρούς, αλλά προσπαθώ και να ενεργοποιήσω τους πολίτες, ώστε να κατανοήσουν το ρόλο της Ιατρικής και να ασχοληθούν συνειδητά με την υγεία τους, τόσο για να την αποκαταστήσουν όταν αρρωστήσουν, όσο και να την διαφυλάξουν όταν είναι υγιείς. Η ιατρική που βλέπει ολιστικά την υγεία στο σωματικό, ψυχικό και κοινωνικό της σκέλος, η προληπτική ιατρική, η προστασία της ηρεμίας και ελπίδας του αρρώστου, καθώς και η προστασία της οικονομικής κατασπατάλησης τόσο της δικής του , όσο και του Εθνικού συστήματος υγείας, είναι βαθιά πολιτικές πράξεις, όπως εξηγώ και στο βιβλίο μου “Ποιά ιατρική , με ποιά πολιτική”.
Έτσι η κλασσική πολυφορεμένη ατάκα “φέτος αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά , για να προσφέρω στον τόπο μου και στο κοινωνικό σύνολο”, νομίζω ότι είναι άνευ ουσίας και αυτοδιαψεύδεται. Γιατί ένας που όλα τα χρόνια του ασχολείται με το δικό του κατά δικό του συμφέρον, επαγγελματικά και κοινωνικά, τώρα δεν μπορεί ξαφνικά να άλλαξε απόψεις και κυρίως συμπεριφορά.

• Γιατί με τον Κουρέτα ;
Τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα δεν τον ήξερα. Με έθελγε από παλιότερα όμως το όνομά του, από δημοσιεύματα που άφηναν μια γεύση ρήξεων και επιστημοσύνης, κυρίως μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητά του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Διαβάζοντας τώρα το σχέδιο προεκλογικού προγράμματος είδα
(α) μια φρασεολογία απαλλαγμένη από ξύλινες εκφράσεις κομματικοπαραταξιακής ταξινόμησης,
(β) είδα μόνο θετικό λόγο και καθόλου καταγγελίες άλλων παρατάξεων στείρες και προσωπικές,
(γ) είδα έναν ενθουσιασμό για μια θετική παραγωγική διαδικασία στη Θεσσαλία για το κοινό συμφέρον. Επίσης
(δ) είδα προτάσεις συγκεκριμένες και όχι γενικόλογες, σαν κι αυτές που γεμίζουν συνήθως άλλα προγράμματα και που όντας περίπου ίδιες, απλά αποδεικνύουν την απουσία προτάσεων.

• Η απόφαση τώρα για υποψηφιότητα συμβούλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται με κίνητρο την εμπειρία με την ασχολία με την δημόσια διοίκηση και με εφόδια την ψύχραιμη σκέψη, την εμπειρία της ηλικίας, την αίσθηση του κοινού συμφέροντος και την αίσθηση της υγιούς παραγωγικότητας, που πρέπει επί τέλους να επιτευχθεί με τις δικές μας δυνάμεις και τη δική μας εργασία.

error: Content is protected !!