Θρίλερ με φόλες στην Πετρούπολη

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 19:45

Ομάδα κυνηγών κινείται στο όρος Ποικίλο Αττικής, πάνω από το νεκροταφείο Πετρούπολης και τον δρόμο προς τον Ασπρόπυργο και τοποθετεί εισπνεόμενες φόλες.

Όπως καταγγέλλουν στη zougla.gr περιπατητές, άνδρες εξοπλισμένοι με συστήματα επικοινωνίας, εμφανίστηκαν να οριοθετούν την περιοχή. Απαντώντας σε ερώτηση του καταγγέλλοντος, του συνέστησαν να απομακρύνει τον σκύλο του, γιατί πρόκειται να τοποθετήσουν δηλητηριώδεις μηχανισμούς με στόχο τις αλεπούδες που φωλιάζουν στην περιοχή.

Όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν, οι αλεπούδες έχουν ως θήραμα τις πέρδικες που επίσης φωλιάζουν στην ίδια περιοχή, τις οποίες εκτρέφουν για να εκπαιδεύουν τα κυνηγετικά σκυλιά τους.

Όμως εκτός από τις αλεπούδες, οι οποίες σημειωτέον είναι προστατευόμενο είδος, οι φόλες σκοτώνουν και τα σκυλιά της περιοχής. Πριν δύο χρόνια πάνω από 20-30 σκυλιά είχαν βρει τραγικό θάνατο από δηλητηριασμένα δολώματα.

Κάτοικοι των κοντινών περιοχών έχουν ήδη φωτογραφίσει άτομα που κινούνται ύποπτα,  ενώ έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να διεξάγουν έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για περιπτώσεις κακοποίησης ζώων γίνεται δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται το παράβολο που απαιτείται για άλλες περιπτώσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 19:51

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!