Ο Δήμος Βόλου τίμησε παλιούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Β. – Σε δύο οδούς τα ονόματά τους [εικόνες]

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε η τοποθέτηση των πινακίδων των οδών, που έλαβαν τα ονόματα των παλαιών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου των Παρίση Τσιγαρίδα και Νίκου Μαλαβέτα.
Ο Παρίσης Τσιγαρίδας, σπουδαίος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, διέσωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους, στην μεγάλη πλημμύρα του χείμαρρου Αναύρου, με κίνδυνο της ζωής του, τον Οκτωβρίου του 1955. Ο Τσιγαρίδας, διέσωσε τους συμπολίτες του δεμένος με σκοινί από ένα δέντρο από βέβαιο πνιγμό.
Ο Νίκος Μαλαβέτας, που υπήρξε ποδοσφαιριστής επίσης του Ολυμπιακού Βόλου, εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής το 1943 στην πλατεία Ελευθερίας. Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες εκτέλεσης του με απαγχονισμό (κόπηκε το σκοινί), οι εκτελεστές του δεν του χάρισαν την ζωή αλλά προχώρησαν σε τρίτη, δίνοντας με όπλο τη χαριστική βολή. Τα γεγονότα της εκτέλεσης σοκάρισαν την κοινωνία του Βόλου και ιδιαίτερα τους φιλάθλους. Ακόμη και σήμερα η ιστορία του προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
Η υλοποίηση αυτής της απόφασης ονοματοθεσίας αποτελεί μία ενέργεια φόρου τιμής προς αυτούς τους δύο ήρωες τους οποίους τίμησε ο Δήμος Βόλου.

KENT728X100 1

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!