ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τέλος χρόνου» για τον Θ. Λιούπη – Τα σενάρια για τη ΝΔ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ένα νομικό και διαδικαστικό κώλυμα έχει να αντιμετωπίσει ο χειρουργός του Νοσοκομείου Βόλου Θανάσης Λιούπης, σχετικά με τη συμμετοχή του στο βουλευτικό ψηφιοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, όπως αποκαλύπτει σήμερα το TheNewspaper.gr.

KENT728X100 1

Προκειμένου να είναι σύννομη η υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του “Αχιλλοπουλείο” ένα εξάμηνο πριν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις του πρέπει να γινούν το αργότερο εντός των επόμενων δέκα ημερών, ενώ νομικοί κύκλοι εκτιμούν οτι ο χρόνος του έληξε στις 20 Μαρτίου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχαν σχεδόν συμφωνήσει στην κάθοδό του στις εκλογές στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, παρόλα αυτά έκτοτε δεν υπήρξε νέα επικοινωνία, ούτε ανακοίνωσαν επισήμως το όνομά του -όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις- προκειμένου ο γιατρός να λάβει τα… μέτρα του!

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι η κωλυσιεργία της ΝΔ οφείλεται σε παρέμβαση του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος θέλει τον διευθυντή της Χειρουργικής ξανά στο ψηφοδέλτιό του, αφού μέσα σε λίγες μέρες είδε τους τέσσερις πρώτους σε ψήφους συμβούλους του να αποχωρούν (Γ. Καλτσογιάννης, Α. Κοπάνας, Β. Χατζόπουλος, Ν. Πλωμαρίτης) και δεν ήθελε να χάσει ακόμα έναν. Να σημειωθεί οτι ο κ. Λιούπης εκλέχθηκε δεύτερος, μετά τον Αργύρη Κοπάνα και έχει μία υπολογίσιμιη δύναμη σε ψήφους.

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία επιμείνει -παρότι φαντάζει παράδοξο- να τον κατεβάσει υποψήφιο στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, είναι δεδομένο, οτι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει ένσταση και θα εκπέσει του αξιώματός του, γεγονός που θα σημάνει πολιτική αναταρραχή εντός της τοπικής ΝΔ.

error: Content is protected !!