ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκος Αγγελέτος στο TheΝewspaper.gr: «Ο Βόλος έχει εγκλωβιστεί σε μεγάλες εξαγγελίες και πενιχρά αποτελέσματα»

milonas 728x120

Γέννημα θρέμμα βολιώτης ο Νίκος Αγγελέτος χαρακτηρίζει «γενναία» την απόφασή του  να κατέλθει υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με τη Νάνσυ Καπούλα και τον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη Πόλη».

Ο ίδιος δεν έχει ανάγκη τα αξιώματα, καθώς από το 2014 διατελεί Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, ενώ από το 2011 είναι εκλεγμένος επιμελητηριακός σύμβουλος. Μάλιστα, στις τελευταίες εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας το 2017, ήταν πρώτος σε ψήφους σε όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου και μεταξύ των τριών συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές. Είναι μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Παρόλα αυτά είπε το μεγάλο ναι και σε αυτή την πρόκληση για τον ίδιο με κύριο έναυσμα την προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς όπως ο ίδιος πιστεύει ο δημότης θα πρέπει να συμμετέχει στην διακυβέρνηση του τόπου του, με διάλογο κι έκφραση γνώμης.

Μεγάλο στοίχημα για την πόλη, μετά τα πέντε χρόνια της παρούσας δημοτικής Αρχής,  όπως ο ίδιος τονίζει στο TheNewspaper.gr είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας, καθώς τα τελευταία χρόνια, η πόλη «πρωταγωνίστησε» αρνητικά με διάφορα γεγονότα που δεν χαρακτηρίζουν την ιστορία και τους πολίτες της…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

– Με συνδικαλιστική, αλλά και επιμελητηριακή εμπειρία χρόνων, από θέσεις ευθύνης τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο, αυτό της Αυτοδιοίκησης. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση;

– Στη ζωή χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Ως ενεργός πολίτης σε αυτή την πόλη, που ζω και δραστηριοποιούμαι καθημερινά, συνομιλώ με συμπολίτες μου και μοιράζομαι μαζί τους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς.

Οι συγκυρίες, αλλά και τα πρόσωπα, αποτέλεσαν το έναυσμα και τη «σπίθα» που με ώθησαν να κατέλθω υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με τη Νάνσυ Καπούλα και τον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη Πόλη».

Τα τελευταία πέντε χρόνια της παρούσας δημοτικής Αρχής, τι θεωρείτε ότι πήγε πίσω στην πόλη, περισσότερο από όλα;

– Η αξιοπρέπεια…. Τα τελευταία χρόνια, η πόλη «πρωταγωνίστησε» αρνητικά με διάφορα περιστατικά και γεγονότα , τα οποία σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την ιστορία της και τους πολίτες αυτής της πόλης. Περιστατικά τα οποία δεν πρόκειται να επαναλάβω και όλοι τα γνωρίζουμε και τα θυμόμαστε….

Ιεραρχώντας τα προβλήματα, ποιο θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής;

– Η αποκατάσταση μιας έντιμης και υγιούς σχέσης ανάμεσα στο δημότη και την Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σέβεται τον κάθε πολίτη αυτής της πόλης, να τον ακούει και να προβληματίζεται δημιουργικά με μοναδικό γνώμονα, την βελτίωση της καθημερινότητας του. Δηλώσεις του στυλ «Δεν ακούμε κανέναν. Εμείς διοικούμε κι αποφασίζουμε» δεν θεωρώ ότι βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δημότης θα πρέπει να συμμετέχει στην διακυβέρνηση του τόπου του, με διάλογο κι έκφραση γνώμης. Οι πολίτες ψηφίζουν και οι πολίτες κρατούν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους.

– Πρόσφατα έγινε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για την αέρια ρύπανση και την καύση σκουπιδιών. Ποια η θέση της «Έξυπνης Πόλης» για το θέμα;

– Η προστασία του περιβάλλοντος θα έπρεπε να αποτελεί για όλους μας, για τον κάθε ενεργό πολίτη, ύψιστη προτεραιότητα. Έχει εκφραστεί η άποψη ότι είμαστε υπέρ ενός συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της διαλογής στην πηγή με στόχο την ανακύκλωση και όχι την παραγωγή καυσίμου από σκουπίδια.  Ανακύκλωση που θα γίνεται στην πηγή και την διερεύνηση λύσεων, όπως η κομποστοποίηση.

– Ποιος ο προγραμματισμός της παράταξής σας για το κυκλοφοριακό σε συνάρτηση με το θέμα της στάθμευσης, που πραγματικά αποτελεί μάστιγα για όσους διέρχονται το κέντρο του Βόλου;

-Ο Βόλος λόγω της ρυμοτομίας, επιτρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα την πρόσβαση στο κέντρο.

Ωστόσο, το κυκλοφοριακό είναι ένα ζήτημα, στο οποίο η πόλη μας «χωλαίνει».

Όπως έχει δηλώσει και η επικεφαλής του συνδυασμού Νάνσυ Καπούλα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες στους κατοίκους αυτής της πόλης να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης η αξιοποίηση μικρών περιφερειακών πάρκινγκ, ώστε η πρόσβαση στο κέντρο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι άμεση και ευέλικτη είναι μέσα στον προγραμματισμό του συνδυασμού.

Η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν κι ο εμπλουτισμός των μέσων μαζικής μεταφοράς με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας μέσα αποτελεί κεντρική πολιτική στόχευση.

– Παράλληλα είστε Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος. Ποια η θέση της παράταξής σας για την καύση των νεκρών, με δεδομένο και το γεγονός ότι τα κοιμητήρια είναι υπερκορεσμένα;

– Πρόκειται για ένα αναφαίρετο δικαίωμα, ένα ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο θα πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους. Τιμούμε τα ταφικά έθιμα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Στις 15/3/2006 με το αρ. 35 στο Ν.3348 γίνεται το πρώτο νομοθετικό βήμα για το δικαίωμα της αποτέφρωσης των νεκρών στη χώρα μας σε όσους το επιτρέπουν οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Τα τελευταία χρόνια, η αποτέφρωση επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο ως επιλογή, ενώ σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός αυτών που επιθυμούν να αποτεφρωθούν έχει αυξηθεί κατά 15%.

Κάθε χρόνο πάνω από 3.500 Έλληνες αποτεφρώνονται στο εξωτερικό. Ένα νούμερο που σίγουρα δε θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Ως συνδυασμός είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και σε κάθε υγιής πρόταση που υπάρχει και διερευνούμε όλες τις σύγχρονες τάσεις.

– Σε περίπτωση εκλογής σας, σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε;

– Θεωρώ ότι τέτοιες συζητήσεις είναι πολύ νωρίς να γίνονται. Οι θέσεις και τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός. Με ενδιαφέρει η πόλη μου….Στόχος μου να προσφέρω σε τομείς που δραστηριοποιούμαι και γνωρίζω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου και μπορώ να προσφέρω προς αυτή την κατεύθυνση.

– Πως είναι για σας ο ιδανικός Βόλος;

– Τα τελευταία χρόνια, η πόλη αναζητά την εξέλιξή της μέσα σε ένα κλίμα εσωστρέφειας. Ο Βόλος έχει εγκλωβιστεί σε μεγάλες εξαγγελίες και πενιχρά αποτελέσματα.

Η πόλη θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και να αρχίζει να μετρά τις δυνάμεις της σε έργα κι αναπλάσεις ουσίας. Με έργα παρεμβάσεις αλλά και μια εικόνα που θα φέρει πίσω την αξιοπρέπεια που έχει στερηθεί η πόλη αυτά τα χρόνια.

– Θα ήθελα να στείλετε ένα μήνυμα στους συμπολίτες σας.

– Η πόλη χρειάζεται «εργάτες», ανθρώπους με αξίες, ιδανικά κι όραμα.

Ανθρώπους ενωτικούς, συνεργάσιμους, ανοιχτούς σε νέες ιδέες και προτάσεις.

Ο Βόλος έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα εργαστούν για τα προβλήματα του Δήμου, θα αντεπεξέρχονται στις ανάγκες των καιρών, θα θέτουν στόχους και χρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται. Θα αξιοποιούν με σεβασμό το ανθρώπινο δυναμικό και με ευλάβεια και σύνεση τους οικονομικούς πόρους του Δήμου.

Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι κι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε για την πόλη μας…. Οι πολίτες, με την ψήφο τους στις εκλογές θα δώσουν το μήνυμα για το Βόλο του αύριο…Ένα Βόλο….Έξυπνο….

error: Content is protected !!