ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε συνέδριο για τις αρχειακές συλλογές του Υπουργείου Εσωτερικών η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στο Συνέδριο με θέμα «Οι αρχειακές συλλογές του Υπουργείου Εσωτερικών και η σημασία τους για την έρευνα» συμμετείχε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, του Υπουργείου Εσωτερικών και των Γενικών Αρχείων του Κράτους προκειμένου να αναδειχθεί ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού κράτους μέσα από την παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής του Υπουργείου Εσωτερικών και σημαντικών αρχείων του που έρχονται στο φως για πρώτη φορά.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης, ο Υπ. Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτσης, ο Υπ. Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου και ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Πουλάκης.

Η αναζήτηση και συγκέντρωση του πρωτογενούς υλικού που παρουσιάστηκε σήμερα, αποτελεί προσπάθεια δύο χρόνων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και θα ολοκληρωθεί με την ψηφιοποίηση του υλικού αυτού που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να έχει πρόσβαση κάθε πολίτης ή ερευνητής που το επιθυμεί.

error: Content is protected !!