ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρευνα για «ύποπτο» θάνατο στην Κράιστσερτς

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Οι Αρχές της Ν. Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι διενεργούν έρευνα για τον ύποπτο θάνατο ενός άνδρα, έπειτα από μια «αναμέτρηση» με την αστυνομία στην Κράιστσερτς, υπόθεση πάντως που για την ώρα δεν θεωρείται πως συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το μακελειό της 15ης Μαρτίου σε δύο τεμένη.

Η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε το βράδυ της Τρίτης πολλά όπλα στο σπίτι του 54χρονου άνδρα, στο πλαίσιο επιχείρησης στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει έπειτα από καταγγελία που δέχθηκε για την «ύποπτη συμπεριφορά» του.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν τα ξημερώματα τον ίδιο τον άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συνοικία Ρίτσμοντ Παρκ, κι άρχισαν διαπραγματεύσεις μαζί του που διήρκεσαν τρεις ώρες.

Οι αστυνομικοί εντέλει προσέγγισαν το αυτοκίνητο, για να διαπιστώσουν πως ο άνδρας έφερε σοβαρό τραύμα από μαχαίρι. Κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Η αστυνομία αγνοεί πώς τραυματίστηκε ο άνδρας. Μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά.

«Διενεργείται κατεπείγουσα έρευνα για να εξακριβωθεί εάν ο θανών αποτελούσε απειλή για τους πολίτες», ανέφερε η αστυνομία.

Διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να μελετά προσεκτικά όλα τα στοιχεία για να εξακριβώσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη σφαγή που διαπράχθηκε την Παρασκευή 15η Μαρτίου σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς, όπου 50 πιστοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός Αυστραλού εξτρεμιστή, του Μπρέντον Τάραντ.

Η μεγαλούπολη του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται έκτοτε σε κατάσταση συναγερμού.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για οποιαδήποτε εμπλοκή του άνδρα στις επιθέσεις της 15ης Μαρτίου, όμως αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία προς εξακρίβωση στην έρευνα», επέμεινε η αστυνομία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν διέταξε τη Δευτέρα να διενεργηθεί έρευνα σε εθνικό επίπεδο για τις επιθέσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την αιματοχυσία.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο Τα θύματα των επιθέσεων στην Κράιστσερτς ήταν όλα μουσουλμάνοι. Ο δολοφόνος είναι οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής, πεισμένος πως οι μουσουλμάνοι «εισβάλλουν» στα δυτικά κράτη.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!