Μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΣΕ για τη συνολική διευθέτηση των ζητημάτων στη Λάρισα, ανακοίνωσε ο Καλογιάννης

milonas 728x90 1
728x110 2

Την ύπαρξη για πρώτη φορά, ενός οδικού χάρτη που θα επιχειρήσει να λύσει τον γόρδιο δεσμό της σωρείας των χρόνιων προβλημάτων με τον ΟΣΕ στη Λάρισα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για μία επικείμενη «κοινή συμφωνία» η οποία μάλιστα γίνεται με την ίδια τη κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, βάσει της οποίας εκτιμάται πως έως το 2023 θα υπάρχουν «απτά αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου οδικού χάρτη, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα:

Σε ότι αφορά τον επιβατικό σταθμό αυτός θα παραμείνει στο σημείο όπου λειτουργεί σήμερα, ενώ από κοινού δήμος και ΟΣΕ θα προχωρήσουν στην αξιοποίηση των παρακείμενων οικοπεδικών εκτάσεων.

Η δημιουργία σε έκταση 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Κουλουρίου έξω από τη Λάρισα, εμπορευματικού κέντρου του ΟΣΕ, θα συνοδευτεί και από τη μεταφορά στο συγκεκριμένο σημείο του εμπορευματικού κέντρου διαλογής που σήμερα λειτουργεί κοντά στη συνοικία της Νεράιδας. Αυτό, εξήγησε ο κ. Καλογιάννης, σημαίνει πως θα απελευθερωθεί προς χρήση η συγκεκριμένη έκταση στην πόλη.

Για το μείζον ζήτημα των γραμμών, ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε την προήρυξη μελέτης εντός του Απριλίου, η οποία θα προσεγγίσει όλες τις δυνατές λύσεις. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Υποδομών και θα είναι έτοιμη μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Μετά την εκπόνησή της, θα ακολουθήσει διεξοδικός διάλογος και στο δημοτικό συμβούλιο, με στόχο την οριστικοποίηση των αποφάσεων έως το επόμενο έτος και την ύπαρξη «απτών αποτελεσμάτων» μέχρι το 2023.

Ο κ. Καλογιάννης στάθηκε επίσης στο γεγονός πως «ενώ υπάρχει αλληλογραφία ετών στο δήμο με τον ΟΣΕ, ποτέ δεν δημιουργήθηκε ένας οδικός χάρτης του ζητήματος».

Σε ότι αφορά τέλος τις άμεσες παρεμβάσεις ασφαλείας στις γραμμές, σημείωσε πως υπάρχουν συζητήσεις με τον ανάδοχο του έργου και τους κατοίκους της συνοικίας της Νέας Σμύρνης προκειμένου να κατασκευαστεί ένα κοινά αποδεκτό «τείχος» ασφαλείας.

Α.Ρ.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!