«Δεν προγραμμάτισαν τίποτα για την πόλη»

milonas 728x120

Την τηλεοπτική συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου σχολίασε με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο”, η οποία αναφέρει:

Χτες ο απερχόμενος Δήμαρχος Βόλου κ.Μπεος περιέγραψε σε συνέντευξή του στο TRT τον εαυτό του ως προγραμματιστή. Ως γνωστόν προγραμματιστής είναι ο επιστήμονας που ασχολείται με τον προγραμματισμό Η/Υ. Αμφιβάλλουμε αν πέρασε έξω από σχολή. Το «έχω πρόγραμμα στη ζωή μου» του φάνηκε λίγο για τα κυβικά του κι είπε να πει κάτι πιο βαρύγδουπο. Όπως βαρύγδουπη είναι η ανακοίνωση της δημιουργίας του μουσείου της Αργούς, χωρίς λεφτά(αν και το 2014 ήταν έργο προτεραιότητας ένταξης στο ΕΣΠΑ) και η δημιουργία ποδηλατοδρομίου σε μια πόλη που δεν έχει ποδηλατοδρόμους.

Το σημαντικότερο είναι ότι αυτός και η ομάδα του (δεν εννοούμε τον εκ της Κατερίνης ορμώμενο  ΝΠΣ, αλλά τη δημοτική του ομάδα) δεν έχουν προγραμματίσει τίποτα για την πόλη. Εκτός αν αναφέρονταν στο «προγραμματισμό» προστίμων για τους δημότες του Βόλου, ως αποτέλεσμα της απόρριψης του σχεδίου δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF, το οποίο κρίθηκε ασύμβατο με τον ΕΣΔΑ(Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων). Και μετά από τα 5 χρόνια θητείας, ο απερχόμενος ζητά να τον ενημερώσουν για το τι προβλέπει ο ΕΣΔΑ. Αυτό θα πει προγραμματισμός!

Ο μόνος του προγραμματισμός για το μέλλον της πόλης είναι η διάθεση του να χυθεί αίμα αν επαληθευτεί η πληροφορία ότι το στρατόπεδο Γεωργούλα θα γίνει hot spot, που του έδωσαν κάποιοι γνωστοί του στην Αθήνα, οι οποίοι, κρίνοντας από τα λεγόμενά του και τις δηλώσεις του για «ψηλές» γνωριμίες που έχει, μάλλον είναι εξωγήινοι.

Επειδή προφανώς σαν προγραμματιστής δεν το έχει με το λόγο, δεν θα μας περιγράψει τα έργα του, αλλά θα τα βγάλει φωτογραφίες. Νυχτερινές φυσικά, ώστε να ταιριάζουν με το εργασιακό  περιβάλλον του παρελθόντος του. Οι φωτογραφίες της πόλης την ημέρα έχουν αποκλειστεί από τη σκέψη του.

Στη συνέντευξη αυτή μάθαμε επίσης ότι θεωρεί τον εαυτό του κάτι σαν μητροπολίτη, αφού νομίζει πως το αξίωμα του Δημάρχου είναι ισόβιο. Κατά τα άλλα σε σχέση με αναφορές σε πολιτικούς αντιπάλους του, δημοσιογράφους κ.λπ. τίποτα νεότερο δεν προστέθηκε, πέρα από την επιβεβαίωση πως ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν εκφράζεται χυδαία, αλλά είναι η ίδια η χυδαιότητα.

error: Content is protected !!