ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…

milonas 728x120

Την πρώτη του επίσημη ομιλία, παρουσιάζοντας το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς του και τους πρώτους υποψηφίους, πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Γούλας, στο κατάμεστο από κόσμο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το Δήμο μας Εξωστρεφή, Σύγχρονο και Συμμετοχικό – τη Λάρισα μία Έξυπνη Πόλη, με Ισόρροπη Ανάπτυξη, ζωντανές γειτονιές και Κοινωνική Αλληλεγγύη», επεσήμανε ο κ. Γούλας στην αρχή της ομιλίας τους, ξεκαθαρίζοντας πως «η Πρωτοβουλία Αξιών επιζητά την Πράξη έναντι της Εντύπωσης, το καθαρό σχέδιο έναντι των πελατειακών συναλλαγών, τις σύγχρονες πρακτικές έναντι των παλαιοκομματικών αντιλήψεων».

«Βρισκόμαστε  60 περίπου ημέρες προ των εκλογών και το διακύβευμα για την πόλη μας δεν έχει γίνει κατανοητό- τουλάχιστον όχι επαρκώς. Βρισκόμαστε 60 περίπου ημέρες προ των εκλογών και η πόλη δεν έχει ακούσει σχεδόν τίποτε για προγράμματα, σχέδια, λύσεις και προτάσεις. Αναπαράγουν κάποιες δημοτικές δυνάμεις της πόλης τον κομματικό ανταγωνισμό της κεντρικής πολιτικής σκηνής αντί να σκύβουν στα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η Λάρισα είναι ένας “δημοτικός δικομματισμός”, ένα κακέκτυπο κομματικής μονομαχίας. Δεν είναι τυχαία αυτή η στρατηγική. Δεν είναι η φυσική ροή των πραγμάτων αυτή – δεν είναι νομοτέλεια το να φτάσουμε στην κάλπη που θα αναδείξει δήμαρχο Λάρισας, χωρίς να έχουμε μιλήσει για τη Λάρισα. Είναι βαθιά πεποίθησή μου πως είναι επιλογή. Είναι επιλογή όλων εκείνων που αδυνατώντας  να προτείνουν και να σχεδιάσουν, προσπαθούν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση σε άλλα πεδία. Κάνουν λάθος όμως αν πιστεύουν ότι η πόλη και οι δημότες θα τους ακολουθήσουν. Κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε άπραγοι την περιχαράκωση σε κομματικά στεγανά, την απουσία συζήτησης για τη ζωή στην πόλη. Εμείς θα μιλήσουμε για αυτά που ενδιαφέρουν τους πολίτες και ιδιαίτερα  τους νέους ανθρώπους.  Γιατί η  ΠΡ.ΑΞΙ. πιστεύει ότι οι  δήμοι πρέπει να βρεθούν κοντά στους πολίτες  με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και νέες προτεραιότητες εργασίας- όχι αυτές της δεκαετίας του ’90. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να αναδείξει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης , της  Κοινωνικής Συνοχής και της Ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Γούλας.

Θέλουμε ένα Δήμο αναπτυξιακό στρατηγείο ,με δράσεις και σχεδιασμούς που θα βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη:

 • Εκπόνηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων με άμεση αποδοτικότητα
 • Συνέργεια με το Πανεπιστήμιο και επιστημονικούς φορείς για υποστήριξη κάθε καινοτομίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
 • Δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων και γενικότερη υποστήριξη των οικονομικών πρωτοβουλιών της νέας γενιάς
 • Υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας
 • Προσέλκυση επενδύσεων με σεβασμό στο Περιβάλλον και στην αειφορία.
 • Προτεραιότητα σε δράσεις και έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα που δημιουργούν αύξηση του τοπικού εισοδήματος και της απασχόλησης.

Εργαζόμαστε για ένα Δήμο με κοινωνική ευαισθησία ώστε να:

 • διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών που βρίσκονται σε δυσκολίες για χρήση των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών
 • εξασφαλιστεί η  επάρκεια και η ποιότητα των κοινών αγαθών και πόρων για όλους τους Λαρισαίους
 • υποστηριχθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη το μειωμένο κόστος διαβίωσης.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη:

 • Μεταξύ όλων των Δημοτικών μας Ενοτήτων, με εξειδικευμένα προγράμματα και στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε μία από αυτές.
 • Για όλες τις γειτονιές της πόλης για να καταστούν όμορφες, ασφαλείς και ζωντανά κοινωνικά κύτταρα
 • Για όλους τους τομείς της ανάπτυξης μας (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή)
 • Για κάθε τομέα καθημερινής δραστηριότητας του πολίτη (αθλητισμό- πολιτισμό- κοινωνικές πρωτοβουλίες- βελτίωση ποιότητας ζωής)

Επιδιώκουμε ένα Σύγχρονο Δήμο για μία Έξυπνη Πόλη

 • Χρήση νέων τεχνολογιών για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, με περιορισμό των διαδικασιών και διευκόλυνση παροχής εγγράφων (ΑΤΜ Πιστοποιητικών, πιστοποιητικά στο σπίτι κλπ)
 • Αξιοποίηση νέων τεχνολογικών μέσων για άμεση ενημέρωση από τους δημότες σχετικά με καθημερινά προβλήματα της περιοχής τους- συνεχής ενημέρωση τους
 • Καλύτερη εσωτερική οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών

Η επόμενη διοίκηση της Λάρισας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πόλης.

Η ΠΡ.ΑΞΙ. υπερβαίνει κομματικές αναφορές και πολιτικές προελεύσεις. Μας ενώνουν οι αξίες , η κοινή αγωνία και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, το σχέδιο, η προγραμματική πρόταση και οι προσδοκίες βελτίωσης της καθημερινότητας. Η πρότασή μας είναι προοδευτική και ανοιχτή.

Εμείς, δε θέλουμε ένα Δήμο , καταφύγιο κομματικών στελεχών ή επαγγελματιών της πολιτικής,  εφαλτήριο για την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών, αρένα προσωπικών συγκρούσεων .

Επιδιώκουμε τη συμμετοχή, την κοινωνική λογοδοσία και τη συμβολή στην τοπική οικονομική ανάπτυξη. Γιατί έχουμε τις γνώσεις και τη θέληση να αλλάξουμε όλο το μοντέλο διοίκησης.

Στις επόμενες εκλογές βγαίνουμε από το τέλμα. Ανατρέπουμε τη λογική της νομής και διανομής εξουσίας. Παραμερίζουμε την καθηλωτική πρακτική των έργων της τελευταίας  προεκλογικής στιγμής.

Προχωράμε δυναμικά.

Για αυτό, όσοι επαναπαύονται στις κομματικές υποστηρίξεις και , με τρόπο αλαζονικό, αναζητούν συμπληρώματα για τη δεύτερη Κυριακή θα διαψευστούν σκληρά. Η τοπική μας κοινωνία επιζητά την αυθεντική της έκφραση και όχι την κομματικά επιβεβλημένη. Η θέληση της δε χειραγωγείται πλέον από «τεχνικούς της εξουσίας». Δεν παρασύρεται από το τεχνηέντως διαμορφούμενο κλίμα των «δύο ισχυρών» . Η παραπλάνηση , όπως και το ψέμα , έχουν κοντά ποδάρια.

Τους συνιστούμε λίγο να χαμηλώσουν το κεφάλι και να αφουγκραστούν  τη «βουή των πλησιαζόντων γεγονότων».

Εμείς έχουμε επιτελείο για διοίκηση του Δήμου και Υποψήφιο για Δήμαρχο. Πρόγραμμα προς εφαρμογή και προτεραιότητες προς υλοποίηση.

Η δυναμική μας κρύβει εκπλήξεις . Ας προετοιμαστούν κάποιοι , όσο είναι καιρός», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Γούλας.

Παρόντες στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Λαρισαίων ήταν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μπαργιώτας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καραλαριώτου, υποψήφιοι βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…«Διμέτωπος» Γούλα στην πρώτη του ομιλία: Κάποιοι ας προετοιμάζονται για εκπλήξεις…

Λ.Π.

 

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!