Επιλογή Ευθύνης: «Η δημοτική αρχή της …τουαλέτας»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Επιλογή Ευθύνης” αναφέρονται τα εξής:

KEN 728X100

«Ο απερχόμενος, πλέον, δήμαρχος ξεκίνησε τη θητεία του ανακοινώνοντας –με τυμπανοκρουσίες, εννοείται-  ότι ξαναανοίγουν οι δημοτικές τουαλέτες στην πλατεία Ελευθερίας. Και κλείνει τη θητεία του, ανακοινώνοντας ότι μπορεί μεν να μην εδέησαν να κατασκευάσουν, επί  πέντε ολόκληρα χρόνια,  ούτε μία νέα σχολική αίθουσα, αλλά για 15-20 τουαλέτες φροντίσανε…

Και βέβαια τη «δικαιολογία» την είχε στο στόμα. Τι να κάνουμε –σου λέει- σε πέντε χρόνια, όταν «ένα διαμέρισμα να θέλεις να φτιάξεις χρειάζεσαι τέσσερα χρόνια». Λογικό το βρίσκουμε. Ο άνθρωπος κρίνει με τα μέτρα της δικής τους αδιαφορίας και της δικής τους ανικανότητας.

Να τον ενημερώσουμε, πάντως, ότι με  μέτρα της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη  έφτασαν τριάμισι μόλις χρόνια θητείας, με έναν Δήμο μάλιστα που τότε στηνότανε με μύρια όσα προβλήματα, για να κατασκευαστούν εξ υπαρχής και να παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα πέντε νέα ιδιόκτητα διδακτήρια, που αποτελούν πραγματικό κόσμημα  (το  7ο Δημοτικό Σχολείο- 10ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας – Μελισσατίκων,  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς, το 17ο βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο Βόλου, το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς), αλλά και για να παραδοθεί με εγκατεστημένο εργολάβο άλλο ένα,  το  5ο Νηπιαγωγείο Βόλου. Και όλα με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Αλλά για ποιο ΕΣΠΑ μιλάμε;. Γι’ αυτό που δεν καταφέρανε να  ξεκινήσουν ούτε ένα νέο έργο; ΄Η γι’αυτό που  «καταφέρανε» να αφήσουν τον Δήμο  Βόλου έξω από το πρόγραμμα για τη σχολική στέγη, αφού η πρόταση που κατέθεσαν δεν ήταν συμβατή προς την πρόσκληση; Και πώς να είναι συμβατή, όταν, αντί να ακούσουν  την υπηρεσία που ξέρει, θέλησαν –όπως το συνηθίζουν- να κάνουν του κεφαλιού τους.».

error: Content is protected !!