ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημερίδα με θέμα «Θεσσαλία-Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση» στο Βελεστίνο

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ημερίδα με θέμα «Θεσσαλία-Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση » διοργανώνουν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Δήμου Ρήγα Φεραίου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 10.30 π.μ.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής :
Χαιρετισμοί : Ο δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, Νασίκας Δημήτριος – Επίσημοι προσκεκλημένοι
Πρόεδρος-συντονιστής της ημερίδας: Δεληβογιατζής Σωκράτης, καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
Ομιλίες : 1/ Δεληβογιατζής Σωκράτης, καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, πρόεδρος του «Εργαστηρίου φιλοσοφικής έρευνας πάνω στο φαντασιακό» με θέμα : «Μακεδονία-Θεσσαλία, το μη διαιρέσιμο της γης» 2/ Μαρκόπουλος Ιωάννης, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης με θέμα: «Μακεδονία-Θεσσαλία, μία αρχαιοελληνική ιστορική σχέση και μία σχεδόν ανύπαρκτη φιλοσοφική συγγένεια»
3/ Πίκουλας Ιωάννης, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα : «Νικησίπολις Φεραία»
4/ Νασίκα Ζωή, δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας, καθηγήτρια Παν/μίου των Φίλων του Λαού, με θέμα: «Εικόνες που έχουν σημείο αναφοράς την αρχαιότητα από τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Φεραίου»
5/ Καρβούνης Σταύρος, δικηγόρος – οικονομολόγος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα :«Οι συνταγματικές διατάξεις του Ρήγα Φεραίου και το Εθνικό Δημόσιο Χρέος».
Η διάρκεια κάθε ομιλίας ορίζεται σε 25-30 λεπτά.
Θα ακολουθήσει συζήτηση. Πέρας ημερίδας : Περί τις 2.30′ μ.μ.

KEN
error: Content is protected !!