ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Από μικρός ήθελα να κάνω τον κόσμο δικαιότερο

milonas 728x120

Μία ημέρα πριν την εκδληλωση στην οποία θα είναι πρωταγωνιστής στον Βόλο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλάει στο TheNewspaper.gr για ακόμα μία φορά για την εμπλοκή του με την πολιτική και με τον τομέα που θα ήθελε να αφοσιωθεί.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα μιλήσει αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19.00 στο ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA VOLOS μαζί με όλους τους υποψηφίους με προβλήματα αναπηρίας από όλους τους συνδυασμούς της Μαγνησίας.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την πολιτική;

Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες, την πολιτική την έχουμε στο πετσί μας, που λέμε. Μέρος  της ή όχι, πάντα έχεις μια πολιτική άποψη. Συνήθως αφοριστική αλλά ακόμα και αυτό ας δεχθούμε ότι είναι μια πολιτική τοποθέτηση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια της κρίσης περάσαμε πολλά. Αναθεωρήσαμε και αλλάξαμε. Οι Έλληνες το ξέρουμε καλά, οι δυσκολίες μας κάνουν αυτούς που είμαστε. Κι εγώ επειδή πέρασα από δυσκολίες από πολύ μικρός μπήκα στην διαδικασία να προβληματιστώ για τον κόσμο γύρω μου. Θυμάμαι, από μικρός να θέλω να κάνω δικαιότερο τον κόσμο, να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με ισότητα και κυρίως με την αξιοπρέπεια που πρέπει σε κάθε άνθρωπο. Ρομαντικές σκέψεις, οι οποίες όμως διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου και έθεσαν τις βάσεις να βάλω σε προτεραιότητα στο μυαλό μου την ανθρώπινη αξία. Αυτό είναι πολιτική για εμένα. Κι αν θέλετε να το πάω κ παρακάτω, χωρίς να κρυβόμαστε. Ποτέ δεν μου άρεσε να με κοιτάνε με συμπόνια. Και όσοι με γνωρίζουν δεν το κάνουν. έτσι θέλησα πάντοτε να αναλάβω εγώ τις τύχες μου. Να προσπαθήσω περισσότερο. Να διαβάσω περισσότερο, να κερδίσω τον χώρο μου.

Και κάτι πέτυχα. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας. Αυτό που πλέον γνωρίζω είναι ότι η «απολιτικ» πραγματικότητα επί της ουσίας, ευνοεί την στασιμότητα. Όταν δεν μετέχεις εσύ αφήνεις άλλους να κάνουν την δουλειά για σένα όπως θέλουν και χωρίς να σου δίνουν λόγο. Εγώ, δεν το δέχομαι αυτό. Θέλω και Μπορώ να δυναμώσω το επιχείρημα μου. Η πρόταση του Κυριάκου Μησοτάκη, να μπω στην μάχη των ευρωεκλογών είναι και τιμητική αλλά και δεσμευτική για εμε

να. Γιατί, με υποχρεώνει στην συνείδηση μου να βάλω στο τραπέζι μια σειρά από ζητήματα που μέχρι σήμερα ήταν θέματα δευτερευούσης σημασίας. Στην δική μου πολιτική δράση, λοιπόν, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, οι ελπίδες και τα όνειρα του είναι η αφετηρία μου. Με τη βοήθεια της οικογένειάς μου, της κοπέλας μου, των φίλων μου, είμαι εδώ και θα δώσω κι αυτήν την μάχη.

 

Γιατί με τη ΝΔ;

Κοιτάξτε, η χώρα έχει φθάσει σε ένα οριακό σημείο. Γύρω μας γίνονται τεκτονικές αλλαγές και αν θέλετε να σας πω και προσωπικά πως το βλέπω, εδώ βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Βρίσκονται αντιμέτωπες δύο διαφορετικές πολιτικές νοοτροπίες. Η ειλικρίνεια με τον λαϊκισμό. Βρισκόμαστε στον 10ο χρόνο της κρίσης εκ των οποίων τα 5 χρόνια είναι ΣΥΡΙΖΑ. Τι καταφέραμε; Τίποτα. Οι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν και φεύγουν στο εξωτερικό για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθημερινά ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, οι ευκαιρίες για ανάπτυξη χάνονται και οι προοπτικές μας αντί για φως βυθίζονται σο σκοτάδι. Βρισκόμαστε σε μια μια αέναη σύγκρουση φωτός-σκότους. Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα,  από την ΝΔ και τον κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε ουσιαστικές αχτίδες φωτός. Με ειλικρίνεια, ξεκάθαρες θέσεις, διάθεση για τομές και μεταρρυθμίσεις, ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις για την διαφύλαξη των «δεδομένων» ενός σύγχρονου κράτους, όπως το Κράτος Δικαίου, η ελέυθερη βούληση, η Δημόσια Υγεία και Παιδεία, η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι πυλώνες της πολιτικής πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτά με έκαναν δίχως δεύτερη σκέψη να πω το μεγάλο «ναι» και να γίνω μέρος αυτής της μάχης των Ευρωεκλογών. Γιατί θέλω να είμαι η φωνή του Έλληνα που προσπαθεί και  αν αποτυχαίνει και ξαναπροσπαθεί και ξαναπροσπαθεί μέχρι να πετύχει.  Γιατί (συγνώμη που ακούγομαι κάπως ρετρό) υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλω!

Και ύστερα, στη ΝΔ συνάντησα την πιο ολοκληρωμένη γνώση για τα ζητήματα των ανθρώπων με αναπηρία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προσωπική άποψη και συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο ζήτημα αυτό – ίσως παίζει και ρόλο το γεγονός πως η μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη είχε αντιμετωπίσει και αυτή τις συνθήκες της αναπηρίας και όταν το ζεις το κατανοείς καλύτερα. όμως είναι ξεκάθαρο πως βρήκα έναν άνθρωπο με γνώση πλήρη των πρακτικών της Ευρώπης στο ζήτημα των ατόμων με αναπηρία και με ειλικρινή πίστη στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του ατόμου.

Οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν 3 ή 4 κάλπες τον Μάιο. Τί θα τους συμβουλεύατε;

Να βάλουν στην άκρη τον θυμό, την οργή, την αγανάκτηση για όσα περάσαμε μέχρι σήμερα και να κλείσουν τα αυτιά τους στον λαϊκισμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Χρειάζεται σύνεση. Κάναμε πολιτικές τρέλες. Πολλές φορές. Σήμερα, είναι η ώρα να κάνουμε τις επιλογές μας με γνώμονα το αύριο, το μέλλον μιας γενιάς  που πληρώνουμε τον λογαριασμό για μια «ζημιά» που δεν κάναμε εμείς.  Ξέρετε, είναι αυτό που λέγεται “Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.” Την ώρα που οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας πληθαίνουν μην αφήσουμε περιθώρια για να μείνουμε στάσιμοι.

Είμαι με την Νέα Δημοκρατία, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι συνεργάτες του και οι πολιτικές που προτείνουμε μπορούν να φέρουν νέες προοπτικές στον τόπο. Είναι εκείνες οι πολιτικές που μιλούν για εμάς, τους νέους επιστήμονες που θέλουν να επιχειρήσουν, να προσπαθήσουν, να κοπιάσουν και να πετύχουν εδώ, στο σπίτι τους, στην Ελλάδα μας. Τα πειράματα τα πληρώσαμε ακριβά. Τα ψέματα, ακριβότερα. Πιστεύουμε ότι αξίζουν άλλα; Θέλουμε μια ισχυρή επόμενη κυβέρνηση και αυτή πρέπει να είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Η απόφαση όμως είναι στα χέρια του κάθε πολίτη. Και ειδικά για τις ευρωεκλογές, πρέπει με τις πολιτικές μας επιλογές να δείξουμε τι Ευρώπη θέλουμε. Προσωπικά, θέλω και μπορώ να στηρίξω μία Ευρώπη με περισσότερο κοινωνικό ενδιαφέρον και διεύρυνση των κοινωνικών της πολιτικών για τις ευπαθείς ομάδες και τους ανθρώπους που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα σε τομείς της υγείας και της καθημερινότητας.

Τομείς και πεδία με τα οποία θέλετε να ασχοληθείτε αν εκλεγείτε;

Πρώτα παραμένω γιατρός. Αυτό δεν αλλάζει, από εκεί και πέρα με την εμπλοκή μου στην πολιτική θέλω να κάνω συγκεκριμένα πράγματα. μέχρι σήμερα, έχω δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι της βελτίωσης του κράτους πρόνοιας. Και σας διαβεβαιώ ότι οι ψηφιακές εφαρμογές και η ρομποτική φέρνουν εξαιρετικά νέα για όλους. Καινοτομία! Αυτό αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μου παρέμβασης.

Επιπλέον, θέλω να αναπτύξω δράσεις για την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Να κάνω παρεμβάσεις για το νέο σχολείο του μέλλοντος, το ψηφιακό σχολείο. Να μιλήσω για Παιδεία με ολόκληρη την έννοια της, γιατί άλλο Παιδεία και άλλο Εκπαίδευση. Να μιλήσουμε για Πολιτισμό, για πολιτισμό που σέβεται τις αξίες του παρελθόντος και τις παντρεύει με τις αξίες και το ήθος του σήμερα. Που βλέπει μπροστά, που καλλιεργεί το νου και την διάνοια. Πολιτισμό που σε κάνει να προβληματίζεσαι και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Θέλω να παρέμβω στο κομμάτι του Τουρισμού και σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της ανεξάρτητης διαβίωσης να μιλήσω για τον τουρισμό για όλους, για τον ηλικιωμένο για τη μητέρα με το παιδάκι για τον άνθρωπο με αναπηρία χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου, για ΟΛΟΥΣ. Εν συντομία, η ανεξάρτητη διαβίωση είναι ο οδηγός και ο τρόπος που λέει ότι κάθε άνθρωπος µε αναπηρία έχει δικαίωµα να ζει µε τις επιλογές που επιθυµεί ο ίδιος και το µόνο που στέκεται εµπόδιο είναι η ίδια η κοινωνία, που δεν δέχεται στα σπλάχνα της τους ανθρώπους µε αναπηρία.

error: Content is protected !!