ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Ν. Καπούλα με τον υπ.ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας και υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα επισκέφθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά θέματα που αφορούν την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην βιώσιμη κινητικότητα και την πρόσβαση στην πόλη.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο επιστήμονας Στ. Κυμπουρόπουλος θα είναι βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το TheNewspaper.gr και ο “Ιππόκαμπος” στις 19.00 το απόγευμα στο Domotel Xenia Volos.

Γεννήθηκε το 1985 στον Βύρωνα. Δεκατεσσάρων μηνών έμαθε ότι πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία κι όπως λέει ο ίδιος «σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος, αλλά βιώνω μια γεμάτη παιδική και εφηβική ηλικία λόγω της αγαπημένης μου οικογένειας. Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου 1999 γίνομαι ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό μου. 

Το 2003 εισάγομαι στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοιτώ αριστούχος, κι αποφασίζω να μείνω στην Ελλάδα. Το 2014 αποκτώ μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύομαι στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2016 αποκτώ ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζομαι ως επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συν-ιδρύω το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην πόλη του Βόλου, αλλά και για την προσβασιμότητα των ατόμων σε αυτήν. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας και υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε στον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία από την πόλη, δηλώνοντας ότι η προσβασιμότητα τους αποτελεί σημαντικότατο πρόβλημα, που η νυν δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε ποτέ. Τουναντίον.

Όπως επεσήμανε η κ. Καπούλα, το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να κάνει η νυν δημοτική αρχή, ήταν να προσπαθήσει να ελαττώσει το πλάτος των πεζοδρομίων που υπήρχε στις δύο κεντρικές οδούς του Βόλου, (Ιάσονος και Δημητριάδος), και ευτυχώς υπάρχει ακόμη για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. 

«Ευτυχώς παρεμβήκαμε ως ΤΕΕ και καταφέραμε να διατηρήσουμε τα πλάτη των πεζοδρομίων, ωστόσο δυστυχώς παραμένει πλήθος εμποδίων για την ισότιμη εξυπηρέτηση και τη βιώσιμη κινητικότητα, όχι μόνο των ατόμων με αναπηρία, αλλά και όλων των πολιτών»,  είπε η κ. Καπούλα, που τόνισε και τη βοήθεια που υπήρξε από τον σύλλογο Ιππόκαμπο.

Η ίδια επεσήμανε ότι υπάρχει πλήρη διαχωρισμός και αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία ακόμη και από τις αθλητικές υποδομές, δηλώνοντας ότι στόχος για την η πόλη του Βόλου, πρέπει να είναι το τρίπτυχο Ανάπτυξη, Ποιότητα Ζωής και Βιώσιμη Κινητικότητα.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος επεσήμανε προς την κ. Καπούλα,  ότι «θέλω μέσω της παρουσίας μου στο Ευρωκοινοβούλιο να προωθήσω κυρίως τα συμφέροντα της νέας γενιάς και της τρίτης ηλικίας, αλλά και να συνεχίσω τον αγώνα για την ουσιαστική κατοχύρωση του δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία σε ισότιμη συμμετοχή στην εργασία, στην κοινωνία και στην πολιτική».

Κλείνοντας τη συνάντηση τους οι δύο συνομιλητές κ.κ. Καπούλα και Κυμπερόπουλος ανανεώσαν το ραντεβού τους μετά τις εκλογές του Μαΐου, όπου πλέον θα μπορούν να συνεργαστούν άμεσα ο Δήμος Βόλου, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

error: Content is protected !!