Παράσταση «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες» στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Βόλου

milonas 728x120

Το Κέντρο Εκπαίδευσης – Πολιτισμού – Επιστημών «Αριστοτέλειο» δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου στο χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης. Ακολουθώντας μια εκπαιδευτική φιλοσοφία που προσπαθεί να φέρει παιδιά και ενήλικες πιο κοντά στην επιστήμη και τον πολιτισμό με βιωματικό τρόπο, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στην πρωτοπόρο και καινοτόμο ευρωπαϊκή φιλοσοφία εκπαίδευσης επιστημών S.T.E.A.M. (Science Technology Engineering Arts Mathematics).    

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Βόλου (2019) παρουσιάζει την διαδραστική παράσταση «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες».

Μια ομάδα νεαρών επιστημόνων βρίσκεται εν μέσω μιας κρίσιμης συζήτησης που αφορά το μέλλον και την επιβίωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Και όμως υπάρχουν πάντα … απρόβλεπτοι παράγοντες … στις διαδικασίες επίλυσης σημαντικών προβλημάτων. Το πιο μυστήριο, το πιο ανήσυχο, το πιο ενοχλητικό, αλλά παράλληλα διψασμένο για γνώση πλάσμα, προσπαθεί να εξαγοράσει απαντήσεις με τηγανιτά κεφτεδάκια και φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Είναι τόσο ενοχλητική που οι επιστήμονες αν δεν απαντήσουν στα ερωτήματά της δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν τη δουλειά τους. Και τότε η ελπίδα της ανθρωπότητας θα σβήσει..! 

Η επιστήμη μας προκάλεσε να δημιουργήσουμε τέχνη και η ομάδα διαστημικής, ρομποτικής του «Κέντρου» επινόησε μια διαδραστική, σε πολλά επίπεδα,  παράσταση που προσπαθεί να ωθήσει το κοινό σε μια προσέγγιση επιστημονικών εννοιών, διαδικασιών και πειραμάτων μέσα σε ένα πολυμορφικό περιβάλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με την σύγχρονη (ελληνική) πραγματικότητα!     

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 (17:30 – 18:30) Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Αίθουσα Θεάτρου.

error: Content is protected !!