ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ιωάννα Ζωμένου-Καραγιάννη στο TheΝewspaper.gr: «Ο Βόλος έχει τοποθετήσει στέρεες βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την γνωρίσαμε ως Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου. Η κ. Ιωάννα Ζωμένου-Καραγιάννη χαρακτηρίζοντας ως «εξαιρετική» την εμπειρία της την πρώτη θητεία, βάζει τώρα πλώρη για μία θέση στο κεντρικό πλέον Συμβούλιο του Δήμου Βόλου.

KEN 2

Καλεί τους νέους, παρά το γεγονός ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται απολιτίκ, να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες, για να συνδιαμορφώσουν από κοινού το μέλλον του τόπου, αφού όπως τονίζει η αποχή δεν αποτελεί λύση.

Η κ. Ζωμένου-Καραγιάννη δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό «ο Δήμαρχος της Δημητριάδος» για τον Αχιλλέα Μπέο, λέγοντας ότι τα πάντα τηρήθηκαν με τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότιμης μεταχείρισης.

Ως το μεγαλύτερο έργο της Δημοτικής Αρχής, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος -αν και όπως υποστηρίζει είναι πολλά- χαρακτηρίζει τη δημιουργία των τεσσάρων σύγχρονων κυκλικών κόμβων.

Η ίδια, ως καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας θα ήθελε να προσφέρει στον τομέα της Παιδείας και της εκπαίδευσης, αλλά να ασχοληθεί επίσης και με τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός και οι κοινωνικές δομές..

ΣYNENTEYΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 • Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου στον Δήμο και οι εκλογικοί σας «αντίπαλοι» ασκούν κριτική μιλώντας για τον «Δήμαρχο της Δημητριάδος». Θεωρείτε ότι στις υπόλοιπες ενότητες δεν παρήχθη το έργο που θα έπρεπε, καθώς δόθηκε βάση στο κέντρο;
 • Οι αρχές της αναλογικότητας και της ισότιμης μεταχείρισης τηρήθηκαν στο ακέραιο από τη Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Ενότητα Βόλου, έχοντας την μεγαλύτερη πυκνότητα κατοίκων, όντας ο κύριος υποδοχέας επισκεπτών της πόλης, αποτέλεσε τη γεωγραφική οντότητα εντός της οποίας συντελέστηκαν πολύ σημαντικά έργα. Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου είχα την ιδιαίτερη τιμή αλλά και την αντίστοιχη ευθύνη να προωθήσω και να παρακολουθήσω το σύνολό τους.  Ωστόσο, υπενθυμίζω ότι εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στη Νέα Ιωνία και σε κάθε Δημοτική Ενότητα του ενιαίου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου.
 • Πως ήταν η εμπειρία σας από την πρώτη σας συμμετοχή στα κοινά;
 • Το 2014, οι συνδημότες μας, με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν στις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε εκλεκτούς συναδέλφους. Ως εκ τούτου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανέλαβα τα καθήκοντα της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου. Η καθημερινή μου επαφή με τους πολίτες, τόσο στο γραφείο, όσο και σε επιτόπιες αυτοψίες, με έχει κάνει να γνωρίσω και να κατανοήσω τα σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν. Η δική μου προσπάθεια, όσο και των υπολοίπων συναδέλφων της Δημοτικής Αρχής, για ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν, τις αυτοδοικητικές διαδικασίες, την δαιδαλώδη νομοθεσία και την υφιστάμενη γραφειοκρατία, σε ένα πλαίσιο ορθής και συνετής οικονομική διαχείρισης, αποτελεί μία διαρκή πρόκληση στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό συνιστά μία εξαιρετική εμπειρία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 • Αρκετοί πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κοινά στηρίζοντας με τον τρόπο τους την «απολιτίκ» εποχή. Τι θα θέλατε να πείτε στους νέους;
 • Η διαπίστωσή σας είναι ορθή. Ωστόσο, ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ενεργή συμμετοχή όλων των Πολιτών είναι καθοριστική. Το ευχάριστο είναι ότι όσοι ασχολούμαστε με την Αυτοδιοίκηση, βλέπουμε πράγματα να «συμβαίνουν» στην περιοχή που διαμένουμε. Σίγουρα, δεν μπορούμε εμείς να διαμορφώσουμε το επίπεδο μισθών και συντάξεων. Ωστόσο, μπορούμε να συναποφασίσουμε και να δρομολογήσουμε την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Και εδώ οι απόψεις και οι φρέσκιες ιδέες, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων είναι απολύτως απαραίτητες. Η αποχή δεν αποτελεί λύση. Τους προσκαλώ να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες, για να συνδιαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον του τόπου μας.
 • Ποιο ήταν για σας το σημαντικότερο έργο στην δημαρχιακή θητεία Μπέου;
 • Είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κανείς ως σημαντικότερο κάποιο από τα πολλά έργα που συντελέστηκαν στην παρούσα θητεία στο Δήμο Βόλου. Δεν χρειάζεται να κάνω εκτενή αναφορά, άλλωστε οι συμπολίτες μας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, των έργων που έχουν μεταμορφώσει την πόλη και την έχουν αναδείξει ως μία από τις ομορφότερες ελληνικές πόλεις. Ένα έργο που κατασκευάστηκε στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, αφορά όμως το σύνολο των πολιτών και επισκεπτών της πόλης, είναι η δημιουργία των τεσσάρων σύγχρονων κυκλικών κόμβων. Πρόκειται για ένα μεγάλο, σύγχρονο έργο κυκλοφοριακής διευθέτησης και συνάμα αστικής ανάπλασης. Ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για το Βόλο που αγαπάμε. Ένα βραβευμένο πλέον έργο που έδωσε στην πόλη τον τίτλο «BEST CITY». Είχα την τιμή να παραλάβω προσωπικώς το συγκεκριμένο βραβείο, μαζί με τον Συντονιστή Βιώσιμης Κινητικότητας, Συγκοινωνιολόγο κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη, σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την ΚΕΔΕ. Και θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους εκείνους  που μόχθησαν για να αποπερατώσουν εντός χρονοδιαγράμματος ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Ο Δήμος Βόλου βρίσκεται πλέον στην κορυφή.
 • Η ατμοσφαιρική ρύπανση, αποτελεί μείζον πρόβλημα για την πόλη. Ποια η πρόταση της παράταξής σας;
 • Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαφύλαξη της υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά παρατάξεις και συνδυασμούς και κυριολεκτικά μας ενώνει. Κανόνες υπάρχουν, νόμοι υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Όλη μας η προσοχή εστιάζεται στην ορθή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 • Σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε στην περίπτωση εκλογής σας;
 • Ο Δήμαρχος των Έργων, ο κ. Αχιλλέας Μπέος, θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θα έχει να κατανείμει αρμοδιότητες ανάμεσα στους εκλεκτούς συναδέλφους που οι πολίτες  θα έχουν με την ψήφο τους επιλέξει. Ο τομέας της παιδείας και της εκπαίδευσης, από τον οποίο ως Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας προέρχομαι, αποτελεί ένα γνώριμο χώρο με διαρκείς προκλήσεις και έντονο ενδιαφέρον. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, οι κοινωνικές δομές και η ανάπτυξη, αποτελούν τομείς στους οποίους έχει ήδη παραχθεί σημαντικό έργο και θα μπορούσα με ευχέρεια να ανταποκριθώ. 
 • Η στόχευση της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη ημέρα του Βόλου, ποια είναι;
 • Ο Δήμος Βόλου έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Έχει τοποθετήσει στέρεες βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον. Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως η αντικατάσταση των αγωγών ύδατος με στόχο την καλύτερη ποιότητα του νερού και η αποπεράτωση του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης στην οδό Φιλελλήνων και έργα που έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανακατασκευή και επαναδημιουργία του Θεάτρου, η υλοποίηση του νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η διαμόρφωση νέων οδών ηπίας κυκλοφορίας και η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς. Η μέριμνα για τη καθημερινότητα, η φροντίδα για την καθαριότητα και το πράσινο, η διασφάλιση της προσβασιμότητας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προώθηση της καινοτομίας σε κάθε επίπεδο, συνιστούν τους βασικούς άξονες για ένα ακόμη καλύτερο αύριο.
 • Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;
 • Ο Δήμος Βόλου έχει ήδη αλλάξει πρόσωπο. Μία πρώτη γόνιμη και δημιουργική θητεία ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσκαλώ τους  συμπολίτες μας να επιβραβεύσουν την Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου, επιλέγοντας στις επικείμενες εκλογές τον Συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Καθώς φρονώ, ότι συγκαταλέγομαι στα πρόσωπα που αποδεικνύουν εμπράκτως, ότι με γνώση, μεθοδικότητα και ανιδιοτέλεια, έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν, προσκαλώ τους συνδημότες μας, να ανανεώσουν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, μετά και από την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός μου, ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο κεντρικό πλέον Συμβούλιο του Δήμου Βόλου.
error: Content is protected !!