Ο ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος στη Σύνοδο των μελών του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 21:13

KENT 2

Στην Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, επ’ ευκαιρία συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (1949), θα μετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος ο οποίος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ από 1-5 Απριλίου.

O Γ. Κατρούγκαλος θα ξεκινήσει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, όπου αύριο Δευτέρα, θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Columbia με κύριο θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προοπτικές που διανοίγει στην περιοχή των Βαλκανίων. Την ίδια ημέρα, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης “Council on Foreign Relations” με θέμα τον ενισχυμένο περιφερειακό ρόλο της χώρας μας και τις αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ. 

Την Τρίτη 2 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μάθιου Νίμιτς , πρώην Ειδικό Εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ενώ θα έχει γεύμα εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΝYU) με επιφανείς ακαδημαϊκούς, όπου θα έχει την ευκαιρία να προβάλλει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στις 3 Απριλίου,  θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα λάβει μέρος σε ημερίδα και εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας. Θα μετάσχει και σε ανοικτή συζήτηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ν. Ντιμιτρόφ , που συνδιοργανώνουν οι δεξαμενές σκέψης “Atlantic Council”, “German Marshall Fund” και “Munich Security Conference”.

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, ο Γ. Κατρούγκαλος θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο των ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ και θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο think tank “Transatlantic Leadership Network”, με θέμα τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε Βαλκάνια και Αν. Μεσόγειο.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, την Παρασκευή 5 Απριλίου.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 21:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!