Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την απονομή  επαγγελματικών δικαιωμάτων ραδιοτεχνικού

milonas

Σε συνέχεια των επαφών που είχε με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έλαβε επίσημη απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με την οποία του γνωστοποιείται ότι βαίνει προς επίλυση  το θέμα της χορήγησης αντιστοιχίας επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους κατόχους ειδικότητας «Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων & Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρονικής (του Ν.3475/2006)», καθώς η ειδικότητα αυτή έχει συμπεριληφθεί στο υπό προώθηση Π.Δ. ρύθμισης των θεμάτων άσκησης του επαγγέλματος του ραδιοηλεκτρονικού και του ραδιοτεχνικού, ως προς την άσκηση του επαγγέλματος Ραδιοτεχνικού Α΄. 

Ο Βουλευτής, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των αποφοίτων ΕΠΑΛ ειδικότητας «Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων & Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρονικής (του Ν.3475/2006)», αφού αρχικά ανέλυσε το πρόβλημα στους αρμόδιους των δύο Υπουργείων, στη συνέχεια απέστειλε σχετική διεξοδική επί του θέματος επιστολή. Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι: « δεν είναι ούτε λογικό ούτε δίκαιο να υπάρχουν ειδικευμένοι απόφοιτοι του ελληνικού επαγγελματικού εκπαιδευτικού συστήματος για τους οποίους να μην έχει γίνει απονομή επαγγελματικού δικαιώματος.».  Όπως μάλιστα τόνισε: « Κάτι τέτοιο, εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενη καπήλευση της αγοράς εργασίας από αποφοίτους άλλων ειδικοτήτων, σε περιπτώσεις που για την απασχόλησή τους δεν προβλέπεται ως απαιτούμενο το επαγγελματικό δικαίωμα, ενώ ταυτόχρονα στερεί θέσεις εργασίας από τους συγκεκριμένους αποφοίτους, για τους οποίους η μη απονομή επαγγελματικού δικαιώματος (ραδιοτεχνικού Α΄) δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας για τις οποίες η κατοχή του συγκεκριμένου επαγγελματικού δικαιώματος ζητείται ως απαραίτητη (π.χ. θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες)». 

Συνυπολογίζοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε ήδη από το 2012 τοποθετηθεί θετικά και ο Σύλλογος Αδειούχων Ραδιοηλεκτρονικών Ελλάδας με σχετικό έγγραφό του προς το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο Βουλευτής ζήτησε «στα πλαίσια της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης την απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων Ραδιοτεχνικού στους συγκεκριμένους αποφοίτους ΕΠΑΛ». Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, έκανε γνωστό ότι αυτή η ιδιόμορφη αδικία βαίνει προς επίλυση με το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα.

Facebook Comments

error: Content is protected !!