Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης στο TheΝewspaper.gr: «Τα τελευταία χρόνια ο Βόλος έχει αναδειχθεί πόλη – πρότυπο για την Ελλάδα»

milonas

Αποτέλεσε την «μεταγραφή» από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στο Βόλο, γι’ αυτό και στο πρόσωπο του δραστήριου Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη, αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν την «ανανέωση» στο «βολιώτικο» ψηφοδέλτιο.

Αν και ο ίδιος έχει διατελέσει από το 2014 έως το 2017 Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας, Διοικητικών, ΚΕΠ και Κοινωνικής Μέριμνας στο Δήμο Ρήγα Φεραίο, ο κ. Γκογκινούδης σημειώνει μιλώντας στο TheNewspaper.gr ότι η καλύτερη εμπειρία από την ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση είναι η ανταπόκριση του κόσμου και των ανθρώπων που τιμούν τη συνεργασία και τη φιλία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος θεωρεί τιμητική την πρόταση του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική» διαβεβαιώνοντας ότι σε περίπτωση επανεκλογής θα «πρωταγωνιστήσουν» θέματα ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Εξάλλου, όπως με νόημα επισημαίνει, «οι άνθρωποι κάνουν τον τόπο και ο τόπος γίνεται ιδανικός όταν κυριαρχούν τα ιδανικά που είναι έμπλεα θετικών σκέψεων και πράξεων»…

Συνέντευξη στην ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

– Πρόσφατα, πήρατε μεταγραφή από τον Δήμο Ρήγα

Φεραίου στον Δήμο Βόλου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου. Δύσκολο το εγχείρημα;

  Ο όρος μετεγγραφή ενεργοποιεί την έννοια της ζήτησης και αυτό όπως αντιλαμβάνεστε με τιμά και ταυτόχρονα δημιουργεί ευθύνη για τις απαιτήσεις ενός μεγαλύτερου Δήμου. Ο Δήμος Βόλου είναι η πόλη που ζω με την οικογένειά μου, η πόλη που εργάζομαι και κινούμαι, είναι ουσιαστικά η προσωπική επιλογή και αυτό επιφέρει απαιτήσεις αλλά και προσδοκίες. Για το λόγο αυτό επιθυμώ να συμβάλλω ουσιαστικά, αλλά και ενεργά με τη συμμετοχή μου στα κοινά. Όσον αφορά τη δυσκολία με την έννοια του ανταγωνισμού θα σας απαντούσα ότι έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι και να διεκδικώ, να παλεύω και να κατακτώ, να ζω με την απόλυτη έννοια του όρου με την κοινωνική και ουσιαστική του διάσταση.

  Γιατί η επιλογή σας στη «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική» και όχι σε κάποιο άλλο συνδυασμό;

Η επιλογή προέκυψε μετά από πρόταση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά για την έως τώρα δράση και στάση σε πολλά θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση αλλά και τη στάση του σε προσωπικά θέματα. Η επιλογή λοιπόν έγινε αβίαστα και αυθόρμητα καθώς θεώρησα τιμή την πρόταση συμμετοχής στο συνδυασμό «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική», ενώ ταυτόχρονα την εξέλαβα και σαν μια μοναδική ευκαιρία για την ενεργή συμμετοχή και δράση σε θέματα που αφορούν την πόλη μας που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί τόπος  – προορισμός, πόλη – πρότυπο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης σε άλλους δήμους της χώρας.

– Από την θέση του αντιδημάρχου στον δήμο Ρήγα Φεραίου, ποια εμπειρία αποκομίσατε για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης;

  Οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες ενός αντιδημάρχου είναι στην κυριολεξία πολλές και μεγάλες με την έννοια της ευθύνης και των υποχρεώσεων. Η προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι χαρακτηρίστηκε από δράση και συνεχή εγρήγορση καθώς αφορούσε την κοινωνική πρόνοια, τον αθλητισμό, αλλά και τον πολιτισμό. Δόθηκε η δυνατότητα εξαιρετικών συνεργασιών και ακόμη καλύτερων δράσεων και κυρίως η επαφή με τον κόσμο σε θέματα καθημερινότητας που αναδεικνύουν την αξία της ζωής. Η καλύτερη ωστόσο εμπειρία είναι η ανταπόκριση του κόσμου, των ανθρώπων που τιμούν τη συνεργασία και τη φιλία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αντιδήμαρχος.

– Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα οξύτατο πρόβλημα για την περιοχή. Ποια η θέση της παράταξής σας;

Η θέση και στάση της παράταξης στην οποία συμμετέχω όπως καλά  θα γνωρίζετε είναι η προστασία του πολίτη και κυρίως η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Όπως επίσης γνωρίζετε το θέμα της αέριας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή ορίζεται από την κεντρική διοίκηση και το αρμόδιο Υπουργείο. Θα έχω – εφόσον εκλεγώ – τη δυνατότητα δράσης και αντίδρασης σε ότι αφορά το θέμα αυτό και θα έχω ελπίζω με την εκλογή μου τη δυνατότητα στενής παρακολούθησης του θέματος παράλληλα με όλα όσα αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

– Ποιο έργο θα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα ο Δήμαρχος σε περίπτωση επανεκλογής του;

  ερώτηση προφανώς απευθύνεται στον ίδιο τον Δήμαρχο και εμφανώς δεν θα διακινδύνευα να μιλήσω για θέματα μείζονος σημασίας. Επιτρέψτε μου ωστόσο τη διαβεβαίωση για σαφή ιεράρχηση θεμάτων ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που έχουν ήδη δρομολογηθεί με την επιβεβαίωση της συνέχισης και ολοκλήρωσής τους με την επανεκλογή του Δημάρχου Βόλου.

– Η ιδανική πόλη για σας, πώς είναι;

Η ιδανική πόλη είναι η πόλη της καρδιάς μας, όταν δηλαδή έχουμε τη διάθεση και τη δύναμη να λειτουργούμε αποδεχόμενος ο ένας τον άλλον,  επιδιώκοντας καλή συνεργασία, κοιτώντας τον ίδιο στόχο. Οι άνθρωποι κάνουν τον τόπο και ο τόπος γίνεται ιδανικός όταν κυριαρχούν τα ιδανικά που είναι έμπλεα θετικών σκέψεων και πράξεων.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Στους συμπολίτες μου απευθύνω τη διαβεβαίωση της συνεχούς προσωπικής δράσης και της αμέριστης προσπάθειας για το κοινό καλό και την ανάδειξη του τόπου μας, της πόλης που ο Θεός ευλόγησε χαρίζοντας πολλές ομορφιές και χάρες.

Facebook Comments

error: Content is protected !!