Κινητοποίηση της ΛΑΕ ενάντια στους προγραμματισμένους 259 νέους πλειστηριασμούς

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, 20:22

728X100 3

«Ελληνικές και ξένες τράπεζες, Δημόσιο και funds, με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της ΝΔ, που μαζί ψήφισαν τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καλύτερη προστασία των τραπεζιτών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, την αρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών» αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.

«Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 259 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 4 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση στις 13:30 μ.μ. το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Ακαδημίας 62, όπου είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, δύο πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών (μία στον Γέρακα και μία στα Νέα Λιόσια), με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, που δίνει κυριολεκτικά το έναυσμα και στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες» προσθέτει.η ανακοίνωση.

Η ΛΑΕ αναφέρει επίσης, πως «σε αυτή την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες, με την παρουσία και τα συνθήματά τους, διαμήνυσαν για άλλη μία φορά ότι δεν εξαπατώνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που τυλίγουν με επικοινωνιακά χρυσόχαρτα τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ούτε τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος τους. Επίσης, απαίτησαν να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις, που θυμίζουν άλλες ανώμαλες πολιτικά εποχές στη χώρα μας, και να προστατευτεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία».

Τέλος από τη συγκέντρωση της Αθήνας, όπου συμμετείχαν μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ Παν. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών», εκφράστηκε η αποφασιστικότητα τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων, «για να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών και να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά .


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, 20:22

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!