Κ. Αγοραστός: Καμία σχέση με τα Τρίκαλα το ποδηλατοδρόμιο του Βόλου

banner
milonas 728x120

Μελετητή να του αναθέσουν τη μελέτη του ποδηλατοδρομίου που σχεδιάζεται να γίνει δίπλα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο Βόλο, αναζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι φορέας του έργου θα είναι η ίδια η Περιφέρεια κι όχι άλλοι όπως στο ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων που έχει μείνει κουφάρι από το 2014 που έληξε το πρόγραμμα Ελλάδα 2014. Μάλιστα επισήμανε ότι η Περιφέρεια είχε φροντίσει να εξασφαλίσει χρήματα και για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, όμως κανείς από τους φορείς υλοποίησης δεν ενδιαφέρθηκε να τα αξιοποιήσει.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι το ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων είναι παλιό και έχει απαξιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. “Εμείς γι αυτό είχαμε εγκρίνει από το 2014 ποσό 450.000 ευρώ, όσο μας ανέφεραν  ότι ήταν το κόστος για να ολοκληρωθεί το έργο”.

Υπενθύμισε ότι το 2014 η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε κάνει μία μεγάλη εκστρατεία και εξασφάλισε χρηματοδότηση για μία σειρά έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Ελλάδα 2014” που είχε λήξει. Μεταξύ αυτών ήταν το κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς, το Ολυμπιακών διαστάσεων Σκοπευτήριο στο δήμο Ρήγα Φεραίου, το κολυμβητήριο στη Λάρισα, το κλειστό γυμναστήριο στην Καρδίτσα. “Στα Τρίκαλα υπήρχαν δύο έργα το κλειστό που έχει μείνει στα μπετά, και βρίσκεται μέσα στο χώρο του ΤΕΙ αλλά και το ποδηλατοδρόμιο. Εμείς τα εντάξαμε με προϋπολογισμό αλλά ποτέ δεν προχώρησαν. Στα συγκεκριμένα έργα δεν είμαστε εμείς οι φορείς υλοποίησης. Είναι το υπουργείο, είναι ο δήμος, είναι γενικότερα μπερδεμένη η κατάσταση”.

Επισήμανε για άλλη μια φορά, ότι εκτιμήθηκε ότι η Θεσσαλία έχει ανάγκη από ένα ποδηλατοδρόμιο διεθνών προδιαγραφών για να γίνονται αγώνες και έτσι επελέγη η Μαγνησία, καθώς ο δήμος Βόλου διέθετε έκταση χαρακτηρισμένη για αθλητικούς χώρους δίπλα στο Πανθεσσαλικό. “Το ζητούν όλοι οι ποδηλατικοί σύλλογοι ανά τη  Θεσσαλία, έχουμε Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και στην Κεντρική Ελλάδα δεν υπάρχει ποδηλατοδρόμιο και  είπαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να το κατασκευάσουμε. Κάναμε μία έρευνα για το που θα μπορούσε να γίνει και επελέγη η Μαγνησία διότι ήδη υπήρχε έκταση χαρακτηρισμένη για αθλητικούς χώρους στο χώρο δίπλα στον Πανθεσσαλικό. Το συζητήσαμε, και συμφώνησαν να μας παραχωρήσουν το οικόπεδο και από και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς να κάνουμε τη μελέτη. Χρήματα υπάρχουν και δεν παίρνουμε από άλλα έργα”.

Επιπλέον ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι η Περιφέρεια αναζητά μελετητικό γραφείο για να κάνει τη σχετική  μελέτη γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ειδικευμένα μελετητικά γραφεία, τουλάχιστον επί του παρόντος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέφερε μπορεί να φθάσει και το ένα εκατομμύριο, ανάλογα με το τι θα κάνουμε εκεί….”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

πηγή

error: Content is protected !!