ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χριστ. Ιγγλέσης: Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό

milonas 728x120

Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό, κάποιοι ασυνείδητοι τα πέταξαν στον δρόμο, αυτά ακολουθώντας της φύση τους, αναπαράχθηκαν και γέμισαν οι πόλεις μας από δυστυχισμένα ζώα που προσπαθούν να επιβιώσουν στο κρύο και στην έλλειψη τροφής. Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν δεχτεί ποτέ στη ζωή τους κάποιας μορφής κτηνιατρική πρόληψη, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα σε κάθε λογής κίνδυνο για την υγεία τους.
Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται ευαισθητοποίηση τόσο των αρχών όσο και των πολιτών.
Όσο αφορά για τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα απαιτείται η συνεργασία του Δήμου μα τα Φιλοζωικά Σωματεία και συλλόγους της περιοχής καθώς και με τους κτηνιάτρους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στην περιοχή του Δήμου.
Η δράση θα πρέπει να επικεντρωθεί στους παρακάτω στόχους:
– Ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τα ζώα, τα χαρακτηριστικά, τη συμπεριφορά και τους τρόπους παραγωγής τους ώστε να αποφεύγονται τα ανεπιθύμητα ξευγαρώματα και να μειωθεί σιγά σιγά ο πληθυσμός τους.
– Καταγραφή των ζώων που κυκλοφορούν αδέσποτα στην κάθε περιοχή του Δήμου και επισήμανση τους με αντίστοιχο σήμα – ταυτότητα.
– Εμβολιασμός των ζώων αυτών με τα απαραίτητα εμβόλια.
– Στείρωση των ζώων
– Συλλογή εάν είναι δυνατόν και πληρούνται οι υγειονομικοί όροι, των αδέσποτων ζώων σε περιφραγμένο χώρο για την σωστή διατροφή και φροντίδα τους.

Τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο…

error: Content is protected !!