Στη ”σέντρα” ο Λυκουρέζος για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου

milonas 728x90 1
728x110 2


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 22:25

Τον ρόλο «κλειδί» του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην υπόθεση του δολοφονηθέντος δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς και τις διασυνδέσεις του με τη Μαφία των Φυλακών των Αλβανών καταδίκων έφεραν στο φως δύο πολύ σημαντικές για τη δικαστική εξέλιξη καταθέσεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Στο παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που συνδέεται με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου που, πλέον, βρίσκεται στη φυλακή για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, αναφέρθηκε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγος Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ και δικηγόρος, Θέμης Σοφός καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ήταν νομικοί παραστάτες του Αριστείδη Φλώρου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο συζήτησης που του μετέφερε ο άτυχος ποινικολόγος με τους συνηγόρους του κατηγορούμενου δικηγόρου για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του μετέφερε πως σε αυτή τη συνάντηση ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ζήτησε το πόσο των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ως δικηγορική αμοιβή, από την πλευρά του επιχειρηματία στο πλαίσιο του συμβιβασμού της υπόθεσης.

«Είπα ότι δεν θα πάω στη συνάντηση γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο.Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατομμύριο; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου ο οποίος δεν μίλησε» κατέθεσε ο μάρτυρας. 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εκτίμησε πως το ποσό αυτό δεν μπορεί να ανταποκρίνεται σε αμοιβή. «Ο Ζαφειρόπουλος όπως κατάλαβα θεωρούσε ότι ήταν εκτός λογικής να ζητούνται αυτά τα χρήματα. Ήταν αρνητικός, δεν γνωρίζω αν έγιναν διαπραγματεύσεις. Όλα αυτά δεν ταιριάζουν με υπόθεση ανθρωποκτονίας. Πώς διαπραγματεύεσαι με τον παρ’ ολίγον δολοφόνο σου; Ούτε στο σινεμά δεν το έχουμε δει…», ανέφερε και συμπλήρωσε πως πριν τη δικάσιμο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2017 τηλεφώνησε στον Αλ. Λυκουρέζο. «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι τη Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: ”δεν φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής”».

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Θέμης Σοφός δήλωσε πως είχε εκφράσει την άποψη στον προφυλακισμένο πλέον δικηγόρο, ο οποίος του είχε ζητήσει να τον εκπροσωπήσει, ότι δεν πρέπει να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση για τη φονική επίθεση σε βάρος του.

«Εγώ του πρότεινα ότι θα ήταν καλύτερα να εμφανιστεί να εκθέσει τις απόψεις του και ανάλογα με την έκβαση της δίκης να ασκήσει τις όποιες αξιώσεις σας. Μου είπε ότι η άλλη πλευρά υποστηρίζει πως δεν είχε λόγο να μου επιτεθεί γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα άλλαζε απλώς δικηγόρο, αν εγώ έβγαινα από τη μέση», επεσήμανε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως ο 65χρονος δικηγόρος ουδέποτε του μίλησε για τους Αλβανούς φυσικούς αυτουργούς, ενώ αντίθετα ήταν βέβαιος ότι πίσω από το χτύπημα σε βάρος του κρυβόταν ο Αριστείδης Φλώρος τον οποίο εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει.

Η συνάντηση, όπως κατέθεσε ο Θ.Σοφός, έγινε στο τέλος Ιουλίου 2017 στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Τα βρήκαν μπροστά μου. Με κεφαλαία το λέω», σημείωσε ο μάρτυρας. 

  • Πρόεδρος : Μα πως έδωσαν τα χέρια;
  • Σοφός : Καταπραΰνθηκε μέσα του η αντίληψη της αντιδικίας αλλά δεν ξέρω αν πείσθηκε.
  • Πρόεδρος: Ο ίδιος σε εμάς είπε ότι δεν έγινε τίποτα
  • Σοφός: Εγώ δε θα προβώ σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και για όσα λέει. Αυτά που λέω προκύπτουν και από αλλά πράγματα.
  • Πρόεδρος: Είχε ενημερώσει τους συνηγόρους του;
  • Σοφός: Θεωρώ ότι ο κ. Λυκουρέζος το ήξερε.

Μετά ο κ.Σοφός περιέγραψε πως στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε «είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;».

«Του λέω “ναι” γιατί με ρωτάς. Και μου λέει χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα… Επικοινώνησα με τον εντολέα μου και εκείνος μου είπε : “Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά” , του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω». Ο Θέμης Σοφός προσκόμισε στο δικαστήριο email που περιγράφει τις θέσεις του κατηγορούμενου πλέον δικηγόρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Μαΐου 2019 ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν να εξεταστούν  ως μάρτυρες ο σωφρονιστικός υπάλληλος, Αντώνης Αραβαντινός και ο δικηγόρος, Γιάννης Γλύκας.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!