ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση της Υφυπουργού Μ. Χρυσοβελώνη με την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ουφούκ Μουσταφά

 

Συνάντηση με την Δικηγόρο, Δημοτική Σύμβουλο Κομοτηνής και υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουφούκ Μουσταφά είχε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η Υφυπουργός κ. Μ. Χρυσοβελώνη, αρμόδια του κρατικού τομέα για την ισότητα των φύλων.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις γυναίκες της μουσουλμανικής μειονότητας και την καθημερινότητά τους στη Ροδόπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ιδιαιτέρα μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νομοθετικής κατάργησης της υποχρεωτικότητας της Σαρίας.
Πρόκειται για δύο από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης, παρ’ όλα αυτά με υψηλούς δείκτες κοινωνικής ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων γυναικών και χαμηλά ποσοστά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, εκδόθηκαν ήδη οι πρώτες αποφάσεις σχετικά με διαζύγια μουσουλμάνων πολιτών από πολιτικά δικαστήρια, στα οποία έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν μονομερώς οι σύζυγοι.

Όπως έκανε γνωστό η Υφυπουργός, στο πλαίσιο των επισκέψεών της σε δομές γυναικών σε όλη τη χώρα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και των διακρίσεων, η Κομοτηνή θα είναι ένας από τους επόμενους προορισμούς όπου μεταξύ άλλων θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει την καμπάνια του ΚΕΘΙ με τίτλο «ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ αλλιώς» για την ενθάρρυνση της συμμετοχής και άλλων γυναικών υποψηφίων, μουσουλμάνων και μη, στις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Ο.Μουσταφά για την υποψηφιότητά της στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

error: Content is protected !!