Έρχεται κακοκαιρία στη Μαγνησία – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

milonas

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό με τα φαινόμενα στη Μαγνησία να είναι πιθανόν ισχυρά, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Αναλυτικά σύμφωνα με το northmeteo.gr:

Σάββατο 6/4/2019
Αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με βροχές αρχικά στα νοτιότερα του Ιονίου, την Πελοπόννησο, την Κρήτη (με έμφαση στα νότια), τις Κυκλάδες, τα κεντροανατολικά της Στερεάς, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τοπικές βροχές δεν αποκλείονται και στην υπολοιπη δυτική Ελλάδα και τη δυτική Μακεδονία. Μέσα στο πρωί, οι βροχές θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την κεντροανατολική Μακεδονία, ενώ στα δυτικά θα έχουν την τάση να εξασθενούν μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά στην Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, ενώ στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τη (νότια κυρίως) Κρήτη θα ενταθούν τις προμεσημβρινές έως και πρώτες απογευματινές ώρες. Στη Θράκη ο καιρός θα παραμείνει νεφελώδης με μικρή πιθανότητα για κάποιες παροδικές βροχές. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από την ανατολική Θεσσαλία και νοτιότερα.

Άνεμοι: στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά στα ανοιχτά 6-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στα νοτιότερα 7-8 μποφόρ. Οι άνεμοι θα έχουν την τάση να εξασθενούν προς το βράδυ, όμως στο ανατολικό Αιγαίο θα παραμείνουν με εντάσεις έως και 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 20-22°C στα δυτικά, έως 17-19°C στη Θράκη και τη βόρεια Κρήτη, έως 10-13°C στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια και έως 15-17°C στα υπόλοιπα νοτιότερα τμήματα. Στα βορειοδυτικά δε θα ξεπεράσει τους 7-10°C.

 

Κυριακή 7/4/2019
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και στα ημιορεινότερα της Μακεδονίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στο ανατολικό Αιγαίο με έμφαση στα Δωδεκάνησα ισχυρές κατά διαστήματα βροχές ενδέχεται να σημειώνονται έως και το μεσημέρι, με τάση σημαντικής εξασθένησης αργότερα. Στα ηπειρωτικά, μέσα στην ημέρα, ο καιρός θα τείνει να βελτιώνεται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, στα ορεινότερα, τις μεσημβρινές ώρες, θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες, με μικρή πιθανότητα να επηρεάσουν και πεδινότερα τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Ο καιρός προς το βράδυ θα βελτιωθεί σημαντικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας πλην της δυτικής, όπου αναμένεται εκ νέου να συννεφιάσει και να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Άνεμοι: σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, έως 3-4 μποφόρ στο Αιγαίο. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα παραμείνουν νοτιοανατολικοί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Προς το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν από τα δυτικά σταδιακά σε νοτιάδες έως 3-4 μποφόρ στα πελάγη.

Θερμοκρασία: αμετάβλητη στα δυτικά και τη Θράκη, θα αγγίξει τους 17-19°C και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Facebook Comments

error: Content is protected !!