Η πλούσια δράση της «Δήμητρας» οδηγός για το μέλλον

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Γιώργος Καλτσογιάννης, περιφερειακός σύμβουλος, π. αντιπεριφερειάρχης σε παρέμβασή του αναφέρει:

KEN

Τον ένα αιώνα ζωής γιορτάζει αυτές τις μέρες ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα». Εκατό χρόνια προσφοράς, δημιουργίας, και δράσης.

Ο συνεταιρισμός «Η Δήμητρα» έχει αφήσει ανεξίτηλα το αποτύπωμά του στην παραγωγική φυσιογνωμία του τόπου και στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της περιοχή μας.

Μέσα στο διάβα αυτών  των χρόνων τόνωσε τους παραγωγούς, ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα, διέδωσε αξίες, ενίσχυσε το αγροτικό εισόδημα, δημιούργησε θέσεις εργασίας, ενστερνίστηκε και εφάρμοσε τις νέες τεχνικές μέσα από τις υποδομές που πάντα φρόντιζε να ανανεώνει ανάλογα με τα κελεύσματα των καιρών.

Η «Δήμητρα» με τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της και άλλα προϊόντα της αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φάρους της δυναμικής και εξέλιξης που μπορεί να έχει ο τόπος αυτός και επιβεβαιώνει στον απόλυτο βαθμό την πλούσια  παράδοση που διαθέτει η Μαγνησία στον  συνεταιριστικό κίνημα.

Μια  παράδοση που είναι αναγνωρισμένη από όλη την Ελλάδα και αποτυπώνεται  στην ελπιδοφόρα πορεία που διαγράφουν  ακόμη και μέσα στην κρίση οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του νομού μας με καινοτόμες ιδέες, ξεχωριστά προϊόντα, συνέργειες και συνεργασίες και πάντα πρωτοπόρο πνεύμα.

Η εξέλιξη της «Δήμητρας» στην αυγή του 20ου  αιώνα και, ενώ είχαν προηγηθεί κοσμοϊστορικά γεγονότα που επηρέασαν και  καθόρισαν την Ελλάδα, δίνει το παράδειγμα για όλους εμάς τους  νεώτερους που αγωνιζόμαστε για να οδηγήσουμε τον  τόπο σε ένα νέο ξεκίνημα, σε μια επανεκκίνηση ιδεών, αξιών και δράσεων.

Πριν 100 χρόνια οι άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου είχαν το όραμα και την θέληση να δημιουργήσουν τον σημερινό Συνεταιρισμό και μέσα από την πίστη τους στον στόχο να προοδεύσουν και να δημιουργήσουν ένα υγιή οργανισμό που άντεξε και άκμασε.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου ο Συνεταιρισμός συνεχίζει την δημιουργική του πορεία έχοντας  αντέξει ακόμη και σε μια πολύ δύσκολη περίοδο του Ελληνισμού, όπως είναι η δεκαετής οικονομική κρίση, και δημιουργώντας προοπτική για τους παραγωγούς και τους συνεταιριστές.

Αυτή την πορεία η πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει με συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτελούν κοιτίδες δημιουργίας, καινοτομίας και ανάδειξης των ξεχωριστών προϊόντων που προέρχονται μέσα από τον μόχθο των αγροτών και την ενότητα των συνεταιριστών.

Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ενίσχυση των συνεταιριστών και την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν. Γιατί είναι η παράταξη που πιστεύει στον πρωτογενή τομέα, που εμπιστεύεται τον παραγωγό και θέλει να βλέπει αγρότες που να ελπίζουν ξανά για κάτι καλύτερο.

error: Content is protected !!