Σκιάθος: Μία οικογένεια σε τρία ψηφοδέλτια!

stergiou
fotou
728x110 3

Η οικογένεια Ζεμπέκη, είναι γνωστή στην Σκιάθο, εδώ και πολλά χρόνια, τόσο για τα δημοκρατικά της φρονήματα, όσο και για την ενασχόλησή της με τα κοινά, όχι μόνο από τη νέα γενιά, αλλά και από την…πρεσβύτερη…

728X100 3

Ο πατέρας, Φώτης Ζεμπέκης, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και για χρόνια στην πολιτική ζωή της Μαγνησίας, έκανε «finish» στην θητεία του Απόστολου Παπατόλια, που ήταν και η τελευταία ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, πριν έρθει στην ζωή μας ο Καλλικράτης και οι Περιφερειακές Ενότητες, όπως είναι τώρα θεσμοθετημένες.

Ο κ. Ζεμπέκης είχε δώσει τότε αγώνες για το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μαγνησίας και είχε καταφέρει να θεσμοθετηθεί ο ρόλος του εντεταλμένου συμβούλου Β. Σποράδων που ισχύει έως και σήμερα.

Ο κ. Ζεμπέκης, μετά την πολύχρονη θητεία του στα κοινά παρέδωσε στα παιδιά και ήρθε η ώρα τώρα αυτά, να αναμετρηθούν όχι στα…μαρμαρένια αλώνια, αλλά στην μάχη των δημοτικών εκλογών, σε…τρία όμως διαφορετικά ψηφοδέλτια!

Πρώτος έκανε την αρχή ο γιος της οικογένειας, Κώστας Ζεμπέκης, που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου με τον συνδυασμό του Νίκου Πλωμαρίτη στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Ακολούθησε η κόρη της οικογένειας και αδερφή του κ. Ζεμπέκη, Ελισάβετ Ζεμπέκη, που μόλις χθες ανακοίνωσε την προσχώρησή της στο ψηφοδέλτιο του Θοδωρή Τζούμα, ισχυρού αντιπάλου του κ. Πλωμαρίτη στο νησί!

Και επειδή το πολιτικό dna περνάει από γενιά σε γενιά, στο παρασκήνιο καλά κρατούν και οι διαβουλεύσεις για την εγγονή Ζεμπέκη, κόρη της Ελισάβετ, Βασιλική Δελημήτρου που αυτή την περίοδο βολιδοσκοπείται από την πλευρά του ΚΚΕ, ώστε να κατέλθει υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σκιάθου στο πλευρό του επικεφαλής της ΛΑΣ, Βάιου Καρπέτα!

Κι αν σας μπερδέψαμε, η συνέχεια της οικογένειας είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και περίπλοκη…Ανατρέχοντας στο γενεαλογικό δέντρο θα συναντήσουμε τον αδερφό του πατέρα του Φώτη Ζεμπέκη, ο Δημήτρης Ζεμπέκης που υπήρξε αντάρτης, στην συντροφιά του Άρη Βελουχιώτη…

Και την σκυτάλη, παραλαμβάνει η άλλη πλευρά απ’ το σόι, καθώς ο μπαμπάς της Βασιλικής Δελημήτρου –και κόρης της Ελσας Ζεμπέκη- ο Δημήτρης Δελημήτρος είναι αδερφός του Γιώργου Δελημήτρου, προέδρου του Αγ. Γεωργίου Φερών, ξάδερφος του πρώην προέδρου Διμηνίου, αλλά και ξάδερφος του Κώστα Δελημήτρου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ανυπότακτης Θεσσαλίας» για την Περιφέρεια!

Η γιαγιά της οικογένειας Δελημήτρου, που έδωσε και το όνομα στην εγγονή που προαλείφεται για την θέση της υποψηφίας με την ΛΑΣ Σκιάθου; Αυτή ονομάζεται Βασιλική και είναι η μεγαλύτερη αδερφή του πρώην Νομάρχη Μαγνησίας Γιάννη Πρίντζου και ξαδέρφη του Κώστα Πρινζτου, που ήταν βουλευτής της ΝΔ και πρόσφατα έφυγε από την ζωή.

Η αδερφή της γιαγιάς Βασιλικής, Κωνσταντίνα Πρίντζου έχει παντρευτεί τον Κώστα Σούρλα, αδερφό του πρώην Υπουργού, Γιώργου Σούρλα…

Το σίγουρο είναι μόνο ένας σκηνοθέτης θα μπορούσε να φανταστεί τι γινόταν όταν όλο το σόι μαζεύονταν γύρω από το οικογενειακό τραπέζι!

Ε.Θ

error: Content is protected !!