Στέργιος Παπαευσταθίου στο TheΝewspaper.gr: «Ο Μπέος διοικεί με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα»

milonas

Πρωτόγνωρη και συναρπαστική εμπειρία χαρακτηρίζει τη συμμετοχή του στην πρώτη θητεία της Δημοτικής Αρχής και κατεβαίνει ξανά υποψήφιος για να συνεχιστεί ένα έργο που αναδεικνύει τον Βόλο, ακόμη και στο εξωτερικό.

Βέβαια, από την θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Στέργιος Παπαευσταθίου ανέλαβε την «καυτή πατάτα» της ΕΡΓΗΛ, υπογραμμίζοντας ωστόσο μιλώντας στο Thenewspaper τις έντονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να εμποδίσει και να ανακόψει τις παράλογες απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ.

Όπως υπογραμμίζει, ενώ παρελθούσες Δημοτικές Αρχές δεν ασχολήθηκαν με το θέμα ή αν ασχολήθηκαν, ασχολήθηκαν επιφανειακά και χωρίς ιδιαίτερο σθένος, την ίδια ώρα, η Δημοτική Αρχή γίνεται αποδέκτης μιας συκοφάντησης και σπίλωσης της προσπάθειας που επιτελείται.

Ο ίδιος συμμετέχει στον συνδυασμό για τον λόγο ότι, όπως υποστηρίζει, η «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» δεν βασίζει την λειτουργία της σε κανένα πολιτικό μηχανισμό, χαρακτηριστικό που δύσκολα βρίσκεις μέσα στην παγιωμένη και διαμορφωμένη αντίληψη που έχει να κάνει με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε περίπτωση επανεκλογής, πρώτη προτεραιότητα για τον Στέργιο Παπαευσταθίου πρέπει να είναι η βελτίωση των υποδομών στις συνοικίες και στις Τοπικές Κοινότητες, αλλά και η συνέχιση του έργου που ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν αναδεικνύοντας την πόλη σε πανελλαδικό επίπεδο…

ΣYNENTEYΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 • Συνεχίζετε για δεύτερη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου. Τι αποκομίσατε από την πρώτη σας θητεία;
 • Η συμμετοχή μου στα κοινά και η θέλησή μου να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η πόλη μου να αναδειχθεί στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, ήταν ένας στόχος και προβληματισμός μου εδώ και πολλά χρόνια, μιας και ζω και δραστηριοποιούμαι σε τούτη την πόλη. Η εμπειρία από την συμμετοχή μου με την δημοτική παράταξη « Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του Αχιλλέα Μπέου ήταν πρωτόγνωρη και συναρπαστική για μένα. Γνώρισα νέους ανθρώπους, νέους χαρακτήρες και το σπουδαιότερο αποκόμισα γνώση σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου και του Δημοσίου γενικότερα. Και βέβαια μέσα από την καθημερινή μου τριβή με τα προβλήματα των πολιτών, προσπάθησα και προσπαθώ να βρίσκω λύσεις, ώστε η καθημερινότητα, βασικός παράγοντας ελέγχου και κριτικής εκ μέρους των πολιτών, να αντιμετωπίζεται όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά.

 

 • Αυτή την ώρα είστε πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, μιας δημοτικής επιχείρησης που τελεί «υπό κατάρρευση» μετά και την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Η αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες και στην παρούσα δημοτική Αρχή για την εξέλιξη της υπόθεσης. Θεωρείτε ότι το λουκέτο είναι αναπόφευκτο σε αυτή την περίπτωση;
 • Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Δήμαρχος μας Αχιλλέας Μπέος, μου εμπιστεύθηκε την θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ. Το θεωρώ ιδιαίτερη τιμή και προσπαθώ κάθε μέρα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου επέδειξε. Το θέμα  ΕΡΓΗΛ, όπως γνωρίζετε, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της επιχείρησης εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Παρελθούσες Δημοτικές Αρχές δεν ασχολήθηκαν με το θέμα ή αν ασχολήθηκαν, ασχολήθηκαν επιφανειακά και χωρίς ιδιαίτερο σθένος. Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι η μόνη που άσκησε και ασκεί ένδικα μέσα με έντονο ρυθμό, ώστε να εμποδίσει και να ανακόψει τις παράλογες απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ. Εν αναμονή της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας σχετικά με την αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ έναντι της ΕΡΓΗΛ, υπόθεση που εκδικάστηκε την 20η Απριλίου 2018, ελπίζω και εύχομαι να δοθεί ένα τέλος στην πολύκροτη υπόθεση. Η αντιπολίτευση από την άλλη, επιρρίπτει ευθύνες στην παρούσα την Δημοτική Αρχή,  λες και αυτή δημιούργησε και προκάλεσε το θέμα. Αντί λοιπόν για καθαρά αντιπολιτευτικούς σκοπούς να επικρίνει την Δημοτική Αρχή, ας αναλογιστεί τις πράξεις και τις ενέργειες που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ας αναλογιστεί εξάλλου τις προσπάθειες που έπραξε και πράττει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ από τη στιγμή που το κατασχετήριο υπέρ της ΕΡΓΗΛ, μετά την κατάθεση της αγωγής από την ΔΕΥΑΜΒ, είχε σαν αποτέλεσμα την αρπαγή περίπου 4.200.000 ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης και τον αγώνα που κάνει η διοίκηση εδώ περίπου και δώδεκα μήνες ώστε τόσο το προσωπικό όσο και οι εργολάβοι και προμηθευτές, να είναι πληρωμένοι χωρίς καθυστέρηση. Όμως αντίθετα, γινόμαστε αποδέκτες μιας συκοφάντησης και σπίλωσης της προσπάθειας που επιτελείται.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 • Για ποιο έργο της Δημοτικής Αρχής νιώθετε υπερήφανος και για ποιο δηλώνετε ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα;
 • Όλα τα έργα που αυτή την πενταετία έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή είναι εξίσου σημαντικά και αποσκοπούν στην αξιοποίηση και αναβάθμιση της πόλης. Βλέπετε, αυτή η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, εργάζεται και μοχθεί για το καλό των Δημοτών.

 

 • Ο Αχιλλέας Μπέος γίνεται αποδέκτης σκληρής κριτικής από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την συμπεριφορά, αλλά και τον τρόπο που ασκεί τη Διοίκηση. Τι λέτε εσείς γι’ αυτό;
 • Ο Δήμαρχος κάνει τα αυτονόητα. Διοικεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας με αποφασιστικότητα, δυναμική και υπευθυνότητα.

 

 • Το πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής σε περίπτωση επανεκλογής σας, ποιο θεωρείτε ότι πρέπει να είναι;
 • Η ανάδειξη με την συνέχιση του έργου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας και η βελτίωση των υποδομών στις συνοικίες και στις Τοπικές Κοινότητες.

 

 • Σε ποια θέση ευθύνης θα θέλατε αυτή την φορά να αξιοποιηθείτε από τον Δήμαρχο, στην περίπτωση εκλογικής σας νίκης;
 • Η αξιοποίησή μου σε θέση ευθύνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου. Σε οποιαδήποτε θέση αν κρίνει ότι μπορώ να βοηθήσω, θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, όπως άλλωστε και στην παρούσα θητεία έπραξα.

 

 • Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει τη «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική» και όχι μία από τις υπόλοιπες παρατάξεις;
 • Η παράταξή μας δεν βασίζει την λειτουργία της σε κανένα πολιτικό μηχανισμό, χαρακτηριστικό που δύσκολα βρίσκεις μέσα στην παγιωμένη και διαμορφωμένη αντίληψη που έχει να κάνει με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος του Δήμου είναι να ανταποκρίνεται άμεσα στα προβλήματα των πολιτών και να επιδιώκει διαρκώς την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους Δημότες. Μία Δημοτική Αρχή ανεξάρτητη κομματικών μηχανισμών, όπως η δική μας, έχει δείξει δείγματα προς αυτή την κατεύθυνση που συνεχώς βελτιώνονται.

 

 • Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;
 • Καλώ όλους τους συνδημότες μου να σκεφτούν πριν φτάσουν στην κάλπη και να συγκρίνουν την εικόνα της πόλης πριν και μετά τον Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς κομματικές προσεγγίσεις και να αναλογιστούν την προβολή και την εικόνα που έχει αποκτήσει ο Βόλος μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Facebook Comments

error: Content is protected !!