Γεωργία Μποντού-Τοκαλή στο TheΝewspaper.gr: «Ο Αχιλλέας Μπέος έχει όλα τα χαρακτηριστικά ηγέτη»

milonas 728x90 1
728x110 3

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, από την πρώτη ημέρα της θητείας της παρούσας Δημοτική Αρχής έως και το 2017 με πεδίο ευθύνης τα 183 σχολεία του Δήμου, η κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή δεν μπορεί, παρά να χαρακτηρίσει συγκλονιστική αυτή την πρώτη της εμπειρία με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, καθώς μπόρεσε να την συνδυάσει ως εκπαιδευτικός με τον ευαίσθητο και πολύ σημαντικό χώρο της Παιδείας.

Η ίδια, αρκετά ευαισθητοποιημένη στον χώρο της Ειδικής Αγωγής διεκδίκησε και πέτυχε από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση του τρίτου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής της Ελλάδας στο Βόλο, που δυστυχώς μετά την αλλαγή κυβέρνησης, το 2015, δεν λειτούργησε.

Η ίδια επιλέγει να μετρήσει ξανά τις δυνάμεις της στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» και επικεφαλής τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, για τον όποιο υποστηρίζει ότι έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά του ηγέτη που εμπνέει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Κατακεραυνώνοντας» την αντιπολίτευση, σημειώνει ότι επειδή δεν μπορεί να κατηγορήσει το έργο του Δημάρχου, εστιάζεται στην συμπεριφορά του, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη.

Αναφερόμενη στα έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή της Νέας Αγχιάλου μιλά για την έναρξη των εργασιών για το φυσικό αέριο, την κατασκευή και σύνδεση αποχετευτικού δικτύου με τον βιολογικό του Βόλου, την κατασκευή πλατείας στο Αλωνάκι, αλλά και την ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ελευθερίας.

Στην περίπτωση επανεκλογής της Δημοτικής Αρχής, η κ. Μποντού-Τοκαλή θεωρεί ότι πρώτο μέλημά της θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση  του Δημοτικού Θεάτρου και η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς, ώστε να υπάρχουν δύο επιπλέον λόγοι για να είναι πόλος έλξης επισκεπτών, τόσο σε τοπικό όσο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο…

ΣYNENTEYΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 • Επιλέξατε για ακόμη μία φορά την κάθοδό σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος όμως έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από την αντιπολίτευση για την συμπεριφορά και τον τρόπο που διοικεί. Ποια η άποψή σας;
 • Η αντιπολίτευση αφού δεν μπορεί να κατηγορήσει το έργο του Δημάρχου, εστιάζει στη συμπεριφορά του, η οποία όμως είναι ειλικρινής και αυθόρμητη. Δεν είναι πολιτικάντης για να υποκρίνεται και εσκεμμένα το χιούμορ του παρεξηγείται. Είναι ένας άνθρωπος παρορμητικός που το πάθος του για την πόλη υπερτερεί και όλοι αυτοί που τον κατηγορούν προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Ξέρει από διοίκηση κι έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Η συνεργασία μας, ήταν και είναι άριστη. Κι επειδή συχνά ασχολούμαι με το ξενοδοχείο της οικογένειας μας στη Ν. Αγχίαλο μπορώ να σας μεταφέρω την εικόνα πάρα πολλών επισκεπτών οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιδιότητα μου και μιλούν με ενθουσιασμό για το Βόλο, τις αλλαγές που έχουν γίνει και κυρίως για το Δήμαρχο συγκρίνοντάς τον με δημάρχους δικών τους πόλεων, που δεν επέδειξαν την ίδια αποτελεσματικότητα. Οπότε, οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης δεν με απασχολούν. Για μένα αξία έχει η γνώμη συμπολιτών κι επισκεπτών, μα πάνω από όλα η προσωπική μου άποψη η οποία διαμορφώθηκε στα χρόνια αυτά μέσα από τη συνεργασία που είχαμε σε κλίμα αλληλοσεβασμού.

 

 • Στην πρώτη πενταετία της δημοτικής Αρχής θητεύσατε και αντιδήμαρχος Παιδείας. Ποια η εμπειρία που αποκομίσατε;
 • Ως εκπαιδευτικός  ένιωσα μεγάλη τιμή, που ο Δήμαρχος μου εμπιστεύτηκε τον ευαίσθητο και πολύ σημαντικό χώρο της Παιδείας. Μέσα από τη θητεία μου, γνώρισα όλες τις δομές εκπαίδευσης, τα προβλήματα, τις προοπτικές που υπάρχουν και ξεκίνησα μία σειρά δράσεων σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως οι Σχολικές Επιτροπές, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κ.α. Επιπλέον, έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο της ειδικής αγωγής μέσα από πάρα πολλές εκδηλώσεις και συνεργασίες. Διεκδίκησα και πέτυχα από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο, το τρίτο στην Ελλάδα, που δυστυχώς μετά την αλλαγή κυβέρνησης (2015) δεν λειτούργησε. Η εμπειρία μου από τα 183 σχολεία του Δήμου Βόλου όλο αυτό το διάστημα ήταν συγκλονιστική, καθώς γνώρισα από κοντά θέματα διοίκησης, εκπαίδευσης, γραφειοκρατίας και συνέβαλα σε όμορφες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις. Θεωρώντας απαραίτητα στοιχεία τον συντονισμό, τη συνεργασία και την αγάπη για την εκπαίδευση, εργάστηκα έχοντας ως επίκεντρο μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

 • Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη θητεία της Δημοτικής Αρχής στόχευσε περισσότερο στο κέντρο, παρά στην περιφέρεια. Εσείς, που έχετε τη γνώση μέσα από τη Νέα Αγχίαλο, τι λέτε;
 • Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή στόχευσε αρχικά στο κέντρο, καθώς είναι διαφορετικά τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και γιατί το κέντρο είναι η πρώτη εικόνα ενός Δήμου. Καταφέραμε να βελτιώσουμε όχι μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά όλος ο Δήμος Βόλου να γίνει πόλος έλξης σε διάφορα επίπεδα, όπως π.χ. τουριστικά, καθώς ευνοούνται όλες οι δημοτικές ενότητες από την αύξηση του τουρισμού. Παράλληλα, έγιναν έργα καθημερινότητας σε όλες τις δημοτικές ενότητες, αλλά ξεκίνησαν και έργα πνοής τα οποία θα ολοκληρωθούν στην επόμενη θητεία. Επιπλέον ο Νόμος δίνει το δικαίωμα σε όλους τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων να κάνουν χρήση πάγιας αποζημίωσης και να αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες της καθημερινότητας. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για τη Ν. Αγχίαλο όπου έχουν δρομολογηθεί διάφορα έργα για τα οποία αγωνιζόμαστε καθημερινά, παρά τη γραφειοκρατία και την εμπλοκή διαφόρων υπουργείων. Ενδεικτικά αναφέρω την έναρξη εργασιών για το φυσικό αέριο, την κατασκευή και σύνδεση αποχετευτικού δικτύου με τον βιολογικό του Βόλου, κατασκευή πλατείας στο Αλωνάκι, ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ελευθερίας (πλακόστρωση, φωτά Led, πράσινο) κ.α.

 

 • Ποιο έργο για σας θα πρέπει να θέσει πρώτη προτεραιότητα η παράταξή σας, σε περίπτωση επανεκλογής της;
 • Κατά την προσωπική μου άποψη επείγει η αποκατάσταση  του Δημοτικού Θεάτρου και η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς. Έργα απαραίτητα που θα δώσουν άλλη πνοή στην πόλη και θα ενισχύσουν όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την πολιτιστική συνείδηση. Ο Βόλος θα αποκτήσει δύο επιπλέον λόγους για να είναι πόλος έλξης επισκεπτών, τόσο σε τοπικό όσο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 • Στην περίπτωση που επανεκλεγείτε σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε;
 • Το αφήνω στην κρίση του Δημάρχου, όπου και όποτε θελήσει να με αξιοποιήσει. Πάντως κοντά στις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά μου είναι οι τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επιπλέον θα ήθελα να προσφέρω στον τομέα με τα αδέσποτα και βέβαια στις δημοτικές ενότητες .

 

 • Η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο επίκεντρο του τοπικού ενδιαφέροντος, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Ποια η θέση της παράταξής σας για το θέμα;
 • Το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αφορά όλους μας. Δυστυχώς όμως κατέληξε να είναι θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης καθώς συχνά ακούγονται ανακρίβειες. Ο Δήμος Βόλου έχει περιορισμένες αρμοδιότητες στον συγκεκριμένο τομέα όπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει τον κύριο λόγο και δίνει τις νομοθετικές κατευθύνσεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 • Ο Δήμαρχος προανήγγειλε μεταξύ άλλων και την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου, ένα έργο που για 10 χρόνια περιμένουμε οι βολιώτες.  Υπάρχουν οι πόροι, με δεδομένο ότι και το parking της Φιλελλήνων, όπως και οι κόμβοι είναι σε εξέλιξη, και το Μουσείο της Αργούς ανακοινώθηκε;
 • Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Βόλου κατά τη διάρκεια της θητείας μας δίνει τη δυνατότητα για διάθεση ιδίων πόρων σε συνδυασμό με ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία επεξεργάζεται το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Βόλου.

 

 • Γιατί ο ψηφοφόρος της 26ης Μαΐου να επιλέξει τον συνδυασμό σας και όχι κάποιον άλλον; Σε τι θεωρείτε ότι υπερτερεί;
 • Ο συνδυασμός μας απέδειξε αποτελεσματικότητα και το έδειξε με έργα, όχι απλά λόγια. Αρκεί να θυμηθούμε πως ήταν ο Δήμος Βόλου πριν το 2014 και πως είναι σήμερα. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ζητάμε ψήφο ανανέωσης της θητείας, γιατί έχουμε γνώση της πραγματικότητας, συγκεκριμένη στόχευση και χρονοδιάγραμμα. Ο βασικός λόγος όμως είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, που έχει χαρακτηριστικά ηγέτη, καθώς είναι ρηξικέλευθος, αποφασιστικός, δυναμικός, ειλικρινής με διοικητικές ικανότητες και πάνω απ’ όλα γνήσια αγάπη για τον τόπο μακριά από πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες. Είμαστε ο μόνος ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός, όπου κυρίαρχο ρόλο έχουν όχι τα κόμματα, αλλά οι πολίτες και οι ανάγκες του τόπου. Στην αυτοδιοίκηση α’ βαθμού η ανεξαρτησία αποτελεί εγγύηση για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των δημοτών.
error: Content is protected !!