Επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της Ρουμανίας «βλέπουν» αναλυτές

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 10:54

O ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ρουμανίας θα μπορούσε να επιβραδυνθεί στο 2,8% το 2019 και στο 1,8% το 2020, εκτιμούν οι αναλυτές της UniCredit Bank.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, η ρουμανική κυβέρνηση αύξησε τις συντάξεις και τους μισθούς για να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση και να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 5%. Ωστόσο, αυτή η στρατηγική ανάπτυξης που βασίζεται στην ταχεία αύξηση των εισοδημάτων του πληθυσμού, δεν παρέχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να τονώσει την εγχώρια παραγωγή για την κάλυψη πρόσθετων κατανάλωσης» επισημαίνεται στη σχετική έκθεση της τράπεζας, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των αναλυτών της Unicredit, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρουμανίας θα αυξηθεί εφέτος στο 3,4% του ΑΕΠ και στο 4,1% του ΑΕΠ το 2020, εάν εγκριθεί ο νόμος περί συνταξιοδότησης με τη σημερινή του μορφή. Ταυτόχρονα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα μπορούσε να συρρικνωθεί ελαφρώς.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας είναι πολύ πιθανό ότι θα προσπαθήσει να αποτρέψει απότομες αλλαγές των επιτοκίων και της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ-λέι, μέσω της προσεκτικής διαχείρισης ρευστότητας και παρεμβάσεων στην αγορά συναλλάγματος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 10:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!