ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέτρα για την καταπολέμηση της παραοικονομίας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 10:09

  Την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος καταπολέμησης της παραοικονομίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Σίνισα Μάλι. Πρόκειται, σύμφωνα με όσα τόνισε, για ένα κυβερνητικό σχέδιο που αφορά την περίοδο 2019-2021, το οποίο στοχεύει αρχικά στον περιορισμό και στη συνέχεια στην καταπολέμηση της «γκρίζας» οικονομίας.

   Βασικός στόχος του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός περισσότερου διάφανου και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, υπογράμμισε ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών.

   Το πιο σημαντικό στοιχείο που εισαγάγει ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι μία ηλεκτρονική πύλη επιθεώρησης, η οποία ενοποιεί όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες με την κεντρική και διαθέτει όλα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για τη διενέργεια ελέγχων.

   «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι «έχουμε ένα μεγάλο αριθμό των επιθεωρητών και των επιθεωρήσεων που δεν επικοινωνούν και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό» τόνισε ο κ. Μάλι, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

   Η ηλεκτρονική πύλη επιθεώρησης θα είναι το κέντρο αναφοράς και επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ενισχυτικά ως προς τη λειτουργία της προαναφερόμενης πύλης θα λειτουργήσει και ένα τηλεφωνικό κέντρο μέσω του οποίου οι πολίτες θα είναι σε θέση να αναφέρουν περιστατικά της παραοικονομίας.

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 10:12

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!