Παπαδημούλης από Λάρισα: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης για τη Novartis»

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Nοvartis ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

«Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Η Novartis είναι σκάνδαλο. Δεν το λέει ο Παπαδημούλης αυτό, αλλά το FBI και η ίδια η Novartis», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική τόσο στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Λοβέρδο όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Για τον κ. Λοβέρδο τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζει «συμμορίτισσα» ανακρίτρια του Ελληνικού Κράτους, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως εξέδωσε ανακοίνωση για τον κ. Λοβέρδο πριν ακόμα την βγάλει το ΚΙΝΑΛ. «Προφανώς κάτι φοβούνται», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως είναι ίσως οι κρισιμότερες στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η υποψηφιότητα Βέμπερ παντρεύει το νεοφιλελευθερισμό με την Ακροδεξιά. Στόχος μας είναι να ακυρώσουμε την υποψηφιότητα Βέμπερ για το ευρωκοινοβούλιο».

Συνεχίζοντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα έχει μπει σε καλό δρόμο. Η έξοδος από τα μνημόνια, η μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, η αύξηση του κατώτατου μισθού, το κοινωνικό μέρισμα και η χορήγηση του επιδόματος ενοικίου είναι μερικά από τα παραδείγματα που ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Ταυτόχρονα ξεδιπλώθηκε και κατά της κ. Φώφης Γεννηματά τονίζοντας πως δέχεται πιέσεις από την Ευρώπη για να στηρίξει την Προοδευτική Συμμαχία, θυμίζοντάς της πως τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου όσο και Γιώργος Γεννηματάς δε θεωρούσαν ως αντίπαλο την αριστερά αλλά την δεξιά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου πλαισιώθηκε από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Όλγα Νάσση και Θεοδόση Πελεγρίνη.

Η κ. Νάσση ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την ευκαιρία να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές ως μέρος του Ελληνισμού της διασποράς, ώστε οι απόδημοι Έλληνες να έχουν και αυτοί φωνή στην Ευρώπη. Η ίδια τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και στην Ευρώπη η στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών, με την παράλληλη προβολή των τοπικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.

«Πρέπει να δώσουμε τη μάχη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Να ενισχύσουμε την Ευρώπη γιατί σε μερικά χρόνια ίσως και να μην υπάρχει».

Ο κ. Πελεγρίνης τόνισε και αυτός την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών. «Το 2014 τα κυρίαρχα ζητήματα στην Ευρώπη ήταν η άνοδος της ακροδεξιάς και η λιτότητα. Το 2019 η ακροδεξιά έχει ανεβεί και η λιτότητα υπάρχει ακόμα. Πρέπει να στηρίξουμε αυτούς που εναντιώνονται σε αυτήν την πορεία».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής συμπλήρωσε ότι κύρια χαρακτηριστικά της Ευρώπης είναι ο δημοκρατικός διάλογος και η αλληλεγγύη στον ασθενέστερο.

Μ.Τ.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!