ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Παρίσι 15 ΜΚΟ και σύλλογοι βοήθειας σε πρόσφυγες διέκοψαν τις δραστηριότητές τους

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 12:26

Στο Παρίσι, δεκαπέντε ΜΚΟ και σύλλογοι βοήθειας στους μετανάστες και πρόσφυγες, διέκοψαν τις δραστηριότητές τους (νομικές συμβουλές, θέματα υγείας, παροχή ιματισμού) με εξαίρεση τη διανομή τροφίμων, σε μία συμβολική απεργία, για να υπενθυμίσουν στο κράτος την κατάσταση των μεταναστών, ειδικά στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου συνεχίζονται οι πρόχειροι καταυλισμοί, γράφει η Liberation.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν να γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, θεωρώντας ότι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο παραμένουν απαράδεκτες. Καταγγέλλουν ότι γίνεται προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών μεταξύ του δήμου του Παρισιού και των αρμόδιων υπουργείων, ενώ συγχρόνως οι διάφορες ΜΚΟ στοχοποιούνται ως συνεργάτες διακινητών μεταναστών και ποινικοποιείται η αλληλεγγύη. Σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων των οργανώσεων, κάθε φορά που διαλύεται ένας πρόχειρος καταυλισμός, δημιουργείται ένας άλλος προς την περιφέρεια, οι πρόσφυγες γίνονται αόρατοι ζώντας σε δύσκολες συνθήκες και γίνονται εύκολα στόχος πράξεων βίας.

«Έχουν εξαντληθεί μετά από χρόνια περιπλάνησης και απόρριψης στην Ευρώπη». Για τις ΜΚΟ η λύση είναι να υπάρξει «ένας μηχανισμός πρώτης υποδοχής για όλη τη Γαλλία και η κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου», γράφει η Liberation.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 12:32

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!