ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μειωμένη έως μηδενική παραγωγή αμυγδάλων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Σε δεινή κατάσταση έχουν περιέλθει οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Ρήγα Φεραίου βλέποντας τη φετινή σοδειά τους να βαίνει μειούμενη έως μηδενική, ενώ η Δημοτική Αρχή και ο Δήμος ξεκινούν ενέργειες προκειμένου να τύχει στήριξης ο κλάδος των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου.

KEN 728X100

Ειδικότερα, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, κατόπιν ενημέρωσης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καναλίων, απευθύνθηκε στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λάρισας για το πρόβλημα με τη φετινή παραγωγή αμυγδάλων και ζητά εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή Καναλίων – Κερασιάς, καθώς και σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου, που δυστυχώς προβλέπεται πολύ μειωμένη, έως και μηδενική σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνεχίζει τις ενέργειες προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί η περιοχή σε κάποιο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται επαφές με γειτονικούς Δήμους για αξιολόγηση του προβλήματος σε επίπεδο νομού, όπως απαιτείται για τέτοιου είδους προγράμματα, με επιστημονικούς φορείς (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Επίσης, το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 19 Απριλίου και η απόφαση θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

error: Content is protected !!