Συμμαχία υπέρ των Πολιτών: Το νέο στοίχημα για την Μαγνησία

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Γράφει ο Γρηγόρης Ιγγλέσης, Περιφερειακός Σύμβουλος και εκ νέου Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού

Πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών αλλά και των αντίστοιχων δημοτικών και περιφερειακών. Εκλογών με βαρύνουσα πολιτική σημασία. Εκλογών των οποίων το αποτέλεσμα θα αποτελέσει πρόκριμα ανάτασης και ανάστασης του Έθνους. Εκλογών που θα σηματοδοτήσουν την ενότητα και την ελπίδα. Εκλογών που θα δρομολογήσουν την πίστη και την έμπνευση. Εκλογών που θα απελευθερώσουν τον λαό από ιδεοληψίες και «ψεκασμούς». Εκλογών που θα στείλουν σ’ όλους το μήνυμα πως οι Έλληνες είναι εδώ. Πληγωμένοι και ταπεινωμένοι απ’ τα δικά τους λάθη και τις δικές τους επιλογές, αλλά ακόμη όρθιοι, περήφανοι, με ικμάδα και στόχο την επάνοδο της χώρας στην αξιοπρέπεια και την ευημερία.

Εκτιμώ πως ο λαός της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, την περίοδο αυτή της ιστορίας μας, η οποία και θα καταγραφεί ως η πλέον πολιτικά άθλια που γνώρισε ποτέ η χώρα, είχε την τύχη να μην υποκύψει στα ψεύδη, στον λαϊκισμό και τον διχασμό, αναδεικνύοντας ως Περιφερειάρχη τον Κώστα Αγοραστό και την παράταξή του, την «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», ως πρώτη περιφερειακή δύναμη. Ο περιφερειάρχης και η παράταξή του δεν τον διέψευσαν. Κατάφεραν, μέσα στην κρίση και σ’ ένα καταφανώς εχθρικό προς κάθε δημιουργική προσπάθεια περιβάλλον, να κρατήσουν ενωμένο τον λαό και να μην αφήσουν την κοινωνία να καταρρεύσει.  Και βέβαια, με σωστό σχεδιασμό και επιχειρηματολογία, να υλοποιήσουν σειρά έργων στην ευρύτερη περιφέρεια, την ολοκλήρωση των οποίων σε καιρό οικονομικής κρίσης ουδείς ανέμενε.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να κάνω τώρα απολογισμό της θητείας Αγοραστού στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία. Αυτό έγινε πριν μια εβδομάδα από τον περιφερειάρχη στην αποτίμηση του έργου της Περιφέρειας για τον 2018. Εκείνο όμως που θα πω, και υπόσχομαι πως θα παλέψω μέσα απ’ αυτήν την ίδια παράταξη με όλες μου τις δυνάμεις, είναι η δρομολόγηση στην Μαγνησία οικονομικής ανάπτυξης με την υλοποίηση έργων υποδομής που θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά και όχι παρασιτικά σε σχέση με την τοπική οικονομία. Αυτό είναι το νέο στοίχημα. Ο πήχης συνεχώς ψηλώνει. Η Μαγνησία είναι ευλογημένος τόπος. Η περιοχή αυτή, και μόνο  με το φυσικό της κάλλος, δημιουργεί ευημερία. Έργα όπως η επένδυση στον Αλατά και τις Νιές, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Πηλίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Αλμυρού και Βελεστίνου, θα αποτελέσουν προτεραιότητα. Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου θα προσδώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Η βιομηχανική περιοχή, υποστηριζόμενη από συγκοινωνιακή υποδομή (οδική, ακτοπλοϊκή αλλά και αεροπορική) αλλά και τεχνολογικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου (π.χ. δίκτυο οπτικών ινών για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας και αξιοπιστίας) συνιστά ιδανικό περιβάλλον για προσέλκυση επενδυτών και η αξιοποίησή της θα αποτελέσει το στοίχημα της παράταξής μας για την επόμενη τετραετία.

Θα πορευθούμε, όπως πάντα, με συνέπεια, ήθος, ρεαλιστικό σχεδιασμό και έργο. Χωρίς λαϊκισμούς και  φανφάρες. Αυτά είναι για άλλους. Η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», πρωτοπόρα, υπεύθυνη και συνεπής, είναι και πάλι υπό την κρίση του λαού. Και την επομένη των εκλογών, πάντα μαζί με τον λαό και χωρίς ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και  μικρόψυχους ανταγωνισμούς, θα ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον οικονομικό και κοινωνικό πήχη στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία.

error: Content is protected !!