Στη Βουλή ίσως και εντός Απριλίου η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

stergiou
fotou
728x110 3

«Η εργασία ήταν και παραμένει, πριν και μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στο κέντρο της αναπτυξιακής μας πολιτικής» τόνισε, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η επόμενη μέρα των μνημονίων έχει στο επίκεντρό της τον κόσμο της εργασίας, τους νέους, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Η κ. Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι, εκκινώντας από τα πεπραγμένα της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει «όλη την αξιοπιστία» να αποδείξει στη «μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», στους «πολλούς», ότι «η επιλογή τους πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» στις επερχόμενες εκλογές.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις «εμβληματικές» για την εργασία ρυθμίσεις, μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην αύξηση του κατώτατου, με κατάργηση του «ντροπιαστικού» υποκατώτατου μισθού για τους νέους, αλλά και τις ρυθμίσεις μέσα στην τριετία, όπως την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τα προγράμματα εργασίας που συνέβαλαν στη μείωση της ανεργίας από το 27% κατά οκτώ μονάδες, την πάταξη της αδήλωτης εργασίας κατά 10%, την πρακτική δήλωσης των υπερωριών πριν την πλεονάζουσα εργασία «που διπλασίασε τις υπερωριακές ώρες μέσα σε ένα χρόνο στο σύστημα», το πρόγραμμα απεγκλωβισμού των ανέργων από επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν, με ενισχύσεις και με πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας, κ.α.

Ιδιαίτερα, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση με το νόμο Κατρούγκαλου, που έβαλε κανόνες και έφερε σταθερό πλεόνασμα στα ταμεία – από «έλλειμμα 1,1 δισ. και 400.000 απλήρωτες νέες συντάξεις», που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση – το οποίο επέτρεψε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, αυξήσεις στις συντάξεις μετά από μια δεκαετία περικοπών, με προοπτική σταθερών περαιτέρω αυξήσεων, κ.α.

Για τη ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, τόνισε ότι «είναι έτοιμο» να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί, ίσως και εντός του Απριλίου. Αναφέρθηκε, στα οφέλη για «πολλές δεκάδες χιλιάδες» ασφαλισμένους, πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους καθώς και πολίτες που συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο, αλλά δεν συνταξιοδοτούνταν εξαιτίας της οφειλής τους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν μέσω της ρύθμισης να βγουν στη σύνταξη, εξοφλώντας τα χρέη τους με ένα μικρό ποσό μηνιαίως από τη σύνταξη τους.

Σε ερώτηση για την προβολή του έργου της κυβέρνησης η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι είναι γνωστό ότι πίσω από ορισμένα ΜΜΕ είναι γνωστό ότι βρίσκονται «πολύ συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα», που υποστηρίζουν «πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», παραπέμποντας στην τοποθέτηση του κ. Ραγκούση στην εκδήλωση στο Γαλάτσι. Υπογράμμισε, ότι ενώ η υπόθεση Νοβάρτις συνιστά «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων», με εκτιμήσεις για 26 δισ. ζημία για το δημόσιο, πρωτοσέλιδα μεγάλων ΜΜΕ και των βασικών καναλιών «πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα» και «προσπαθούν τάχα μου να δημιουργήσουν υποθέσεις Πετσίτη, υποθέσεις Ξεπαπαδέα, ανύπαρκτες ιστορίες, προκειμένου να δημιουργήσουν πολιτικό αντιπερισπασμό». Πρόσθεσε, ότι αυτό συμβαίνει «για να θολώσουν τα νερά», κάθε φορά που υπάρχει «μια θετική εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία».

 

728X100 3

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!