ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΚΝΕ Βόλου για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Η Τ.Ο. ΑΕΙ της ΚΝΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

KEN 728X100

“Με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής αναδείχθηκε πανελλαδικά σε δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ της χώρας με άνοδο σε ψήφους και ποσοστά, ενώ αύξηση σημείωσε και στα ΤΕΙ της χώρας πανελλαδικά.

Στον Βόλο το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ αυξήθηκε σημαντικά σε ψήφους, αναδείχθηκε σε 1η δύναμη σε 5 συλλόγους: στους Μηχανολόγους, στη Χωροταξία, ενώ κατέκτησε και την αυτοδυναμία στους συλλόγους της Φυτικής Παραγωγής, των Δασκάλων και της Ειδικής Αγωγής.

Οι χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα, όπως και στις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, αφήνοντας για μια ακόμα χρονιά την κυβερνητική παράταξη στην πλήρη ανυποληψία.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες φοιτητές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ καθώς και αυτούς που έδωσαν την μάχη μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Μέσα στους φοιτητές δυναμώνει ένα ριζοσπαστικό ρεύμα, κάτι που πρέπει να επιστεγαστεί στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Όσοι στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αλλά και πολλοί ακόμα που προβληματίζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, έχουν μεγάλη ευκαιρία: Μπορούν να δώσουν απάντηση σε κεφάλαιο και ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν και έχουν γράψει το σενάριο για τη νέα γενιά, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ριχνόμαστε σε αυτές τις μάχες χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό.

Είναι ελπιδοφόρα η ενίσχυση εκείνου του μπλοκ συλλόγων που παίρνει και θα πάρει πάνω του την υπόθεση της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος. Που θα μπει μπροστά για να ενισχυθεί η γραμμή της αντιπαράθεσης με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Αυτό το μαχητικό τμήμα των φοιτητικών συλλόγων, που εκφράζεται με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αποτελεί και την ελπίδα για να μπει τέλος στη διάλυση και τον εκφυλισμό, που ιδιαίτερα φέτος στον Βόλο πήρε σάρκα και οστά με τα ρουσφέτια, τους εκφοβισμούς και τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ και διάφορων «ανεξάρτητων», για να παλέψουν οι φοιτητές για τις σύγχρονες ανάγκες τους στην ζωή, στις σπουδές και στο μέλλον τους.”

error: Content is protected !!