ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. Μιτζικός: Προτεραιότητα η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στο Νότιο Πήλιο

stergiou
fotou
728x110 3

Στις προτεραιότητες του υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» κ. Μιχ. Μιτζικού είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας στην αγροτική οδοποιία στην περιοχή. Όπως ο ίδιος επισημαίνει «τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο είναι τεράστια, με αποτέλεσμα αγρότες και κτηνοτρόφοι να δυσκολεύονται ακόμη και να προσεγγίσουν κτήματα και εγκαταστάσεις».

728X100 3

Το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας απασχολεί όλα τα στελέχη του συνδυασμού, καθώς τα παράπονα από αγρότες και κτηνοτρόφους σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί είναι καθημερινά.

Η περιοχή του Νοτίου Πηλίου έχει το μεγαλύτερο και το πλέον δύσβατο αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το νομό Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να απαιτείται σοβαρή και μεθοδική δουλειά για την αποκατάσταση των προβλημάτων και τη διατήρησή του σε ικανοποιητικό επίπεδο για την εξυπηρέτηση αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ο ίδιος ο κ. Μιτζικός έχει ξεκαθαρίσει και δεσμευτεί ότι η αγροτική οδοποιία είναι ψηλά στην ατζέντα για την παράταξή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μέχρι σήμερα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν υπέβαλε καμία πρόταση για εξασφάλιση χρηματοδότησης από διάφορα προγράμματα, ώστε να υλοποιηθούν έργα στους αγροτοκτηνοτροφικούς δρόμους για την καλύτερη πρόσβαση σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, παρά μόνο επιχορηγήθηκε έκτακτα για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες». 

Να αναφερθεί ότι στελέχη του συνδυασμού «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» προχωρούν σε καταγραφή των προβλημάτων στο αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, συνομιλώντας με αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε ως νέα Δημοτική Αρχή να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για έργα αποκατάστασης.

error: Content is protected !!