Οι δημοσκοπήσεις της ΝΔ για το νομό Λάρισας – Τι συμβαίνει με την… πολυπόθητη τρίτη έδρα

milonas 728x120

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Μπορεί όλα πλέον, σε πολιτικό επίπεδο στη χώρα, να κινούνται στους ρυθμούς των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, ωστόσο τα επιτελεία των κομμάτων γνωρίζουν καλά πως όλα θα κριθούν στις κάλπες που θα στηθούν για τις εθνικές εκλογές, στη «μητέρα των μαχών», όπως την χαρακτηρίζουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα σενάρια με τις πιθανές ημερομηνίες

«Όλα δείχνουν πως αποφεύγεται το σενάριο των τριπλών εκλογών, το οποίο το προσεχές διάστημα θα τελειώσει και οριστικά. Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θα κρίνει και τον χρόνο των εθνικών εκλογών», λέει στο onlarissa.gr στέλεχος της ΝΔ που κινείται στην στενή ομάδα του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εκλογικό επιτελείο της Πειραιώς έχει στο φουλ τις μηχανές του κόμματος της ΝΔ, έτσι ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα, ακόμα και για την περίπτωση που ο Πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές μέσα στον Ιούνιο.

Με βάση αυτό το δεδομένο στη ΝΔ δουλεύουν αρκετά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που λαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, η διαφορά των δυο κομμάτων στις κάλπες των εθνικών  εκλογών θα είναι μεγάλη, ενώ υψηλό θα είναι και το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που τελικά δεν θα μπουν στη βουλή. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αυτοδυναμία της ΝΔ, και τις έδρες της να ξεπερνούν τις 160.

Στο νομό Λάρισας

Όσον αφορά το νομό της Λάρισας στην Πειραιώς κάνουν λόγο πλέον σταθερά για την τρίτη έδρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει δυο. Οι ίδιες δημοσκοπήσεις δίνουν επίσης σίγουρη έδρα στη Χρυσή Αυγή, στο ΚΚΕ και στο Κίνημα Αλλαγής.

Φυσικά στην περίπτωση που η βουλή δεν θα είναι πεντακομματική, υπάρχει η πιθανότητα οι έδρες να κατανεμηθούν διαφορετικά, ωστόσο και στο σενάριο αυτό, το επιτελείο της ΝΔ «βλέπει» σίγουρη την τρίτη έδρα στο νομό της Λάρισας.

Όλα τα παραπάνω σενάρια κατανομής των εδρών στηρίζονται φυσικά στις δημοσκοπήσεις με τις οποίες δουλεύουν οι επιτελείς της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει το κλίμα που θα προκύψει μετά τις εκλογές για Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωβουλή.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!