Συγκροτήθηκε επιτροπή για την προστασία του Κραυσίδωνα

Εξόρμηση ενημέρωσης με χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η Επιτροπή Δημοτών για την Προστασία – Ανάπλαση και Ανάδειξη της περιοχής του Κραυσίδωνα. Η Επιτροπή δεν περιορίζεται μόνο στο εδώ και χρόνια πάγιο αίτημά της για συνολική ανάπλαση της περιοχής του Κραυσίδωνα και την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του πιο σημαντικού περιβαλλοντικού διαδρόμου για την πόλη του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Μέσα από την μακρόχρονη ενασχόλησή της με τα θέματα προσβασιμότητας, κωδικοποιεί την επιβεβλημένη πλέον απαίτηση των δημοτών να δοθεί έμφαση από την επόμενη Δημοτική Αρχή στον άνθρωπο, στην προσβασιμότητα και στην ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών. Στοχεύει σε έναν σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές ανάγκες όλων, την περιβαλλοντική ποιότητα και την υγεία μέσα από τη συμμετοχή των φορέων και των πολιτών στο σχεδιασμό της πόλης.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τονίζει την ανάγκη για: τη ματαίωση των καταστροφικών σχεδίων του Δήμου Βόλου στην περιοχή του Κραυσίδωνα, τη διαφύλαξη της ανάπλασης του γραμμικού πάρκου και της κυκλοφοριακής κυψέλης της Καραμπατζάκη και τη συνολική ανάπλαση της περιοχής του Κραυσίδωνα, σε όλο το μήκος του, με περιβαλλοντική & ήπια διαμόρφωση των παρόχθιων οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη, σε συνδυασμό με την κοίτη του χειμάρρου (ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας), με απόλυτο σεβασμό στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής!

Ως Δημότες και μέλη κινημάτων της πόλης μας, αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη που ζούμε. Μόνος σκοπός και στόχος μας η βελτίωση των συνθηκών ζωής, η αλλαγή νοοτροπίας ως προς τα καθημερινά ζητήματα που σχετίζονται με την μετακίνησή μας, τα πεζοδρόμια που δύσκολα βαδίζουμε, τις δυσκολίες που συναντά το ποδήλατο, τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τον αέρα που αναπνέουμε, τα σκουπίδια που μας κατακλύζουν, το νερό που πίνουμε, την τροφή που καταναλώνουμε, την επίλυση των κοινωνικών ζητημάτων και την επαναφορά της ηρεμίας στην πόλη! Αυτά ως ελάχιστη αυτονόητη απαίτησή μας από την επόμενη Δημοτική Αρχή, που πιστεύουμε ότι θα έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών και την κατάσταση συναγερμού στην οποία η πόλη μας έχει περιέλθει.

error: Content is protected !!