Δίπλα στις εθελοντικές ομάδες ο Νίκος Χαυτούρας

milonas

Τον χώρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας επισκέφθηκε ο γνωστός νευροχειρουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, όπου συζήτησε μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο του παραρτήματος και νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Βόλου κ. Κώστα Τράγαλο για τα καθημερινά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εθελοντικές ομάδες.
Όπως σημείωσε σε δήλωσή του «το πάθος της ομάδας για προσφορά στον συνάνθρωπο είναι δυνατό ! Η ομάδα αυτή έχει την τύχη να έχει μαζί της έναν μάχιμο συνεργάτη νοσηλευτή από τα επείγοντα του νοσοκομείου μας !!! Μεγάλη η προσφορά στο προνοσοκομειακό επίπεδο αυτών των ομάδων. Δυστυχώς όμως ανεπαρκούν οι κρατικές δομές, όπως και το ΕΚΑΒ που είναι τραγικά υποστελεχωμένο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των εργαζομένων !!!
Η Πολιτεία απουσιάζει και από την στοιχειώδη στήριξη αυτών των εθελοντικών δομών ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, που η προσφορά τους θα μπορούσε να είναι συμπληρωματική των κρατικών δομών σε επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό επίπεδο και όχι ν’ αποτελεί την μοναδική δυνατότητα της κοινωνίας πολλές φορές!!!».

Facebook Comments