«Στο λεπτό» με την Ιωάννα Ζωμένου – Καραγιάννη

banner
milonas 728x120

Η Βολιώτισσα καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και πρόεδρος του Συμβουλίου δημοτικής ενότητας Βόλου Iωάννα Ζωμένου – Καραγιάννη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον Αχ. Μπέο, απαντά “στο λεπτό” σε δέκα ερωτήσεις του TheNewspaper.gr για τον εαυτό της!

✓ Σαν πας στον πηγαιμό για Βόλο, να εύχεσαι…Ευλογημένος ο τόπος που θα συναντήσεις. Οι συνδεδεμένοι με τον οδυσσειακό μύθο στίχοι του Καβάφη, τονίζουν τη σημασία του ταξιδιού, παρά του τελικού προορισμού. Όντως, χρειάζεται συστηματική προσπάθεια για να γίνει ο Βόλος μας η πόλη που ονειρευόμαστε. Το όμορφο ταξίδι ξεκίνησε και ο άνεμος είναι ούριος. Κι αν καταρρίψουμε τους διαχρονικούς «Λαιστρυγόνες» και τους «Κύκλωπες», που βάζουν διαρκώς εμπόδια, όλα θα γίνουν πιο εύκολα και το συναρπαστικό ταξίδι θα μας οδηγήσει σε έναν εκπληκτικό προορισμό… Τον σύγχρονο, ευρωπαϊκό Βόλο.

✓ Το πιο εκνευριστικό πράγμα που μπορείς να βιώσεις μέσα στο 24ωρο είναι…η αχαριστία και η αδικία αποτελούν ανθρώπινα μειονεκτήματα που δεν μπορώ με τίποτε να ερμηνεύσω… Είναι κάποια από τα ελάχιστα πράγματα που κυριολεκτικά με εκνευρίζουν.

✓ Πολιτική, κοινωνικά δρώμενα ή πολιτισμός; Όλα συνδέονται με ένα τρόπο μοναδικό … Στην μεστή θητεία μου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Ε. Βόλου, είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να συμβεί…

✓ Η μεγαλύτερη αδυναμία σου είναι… πρώτα ο Πατέρας μου, ύστερα ο Άντρας μου και τώρα …  ο Γιός μου!

✓ Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σου είναι… η αφοπλιστική ειλικρίνεια.

✓ Η τελευταία φορά που μετάνιωσες για κάτι ήταν… απλές, ανθρώπινες παρεκκλίσεις που τις γνωρίζει ο Πνευματικός μου και φυσικά ο … Θεός !

✓ Έρωτας ή αγάπη; Έρωτας στην αρχή … που μετουσιώνεται τελικά σε βαθιά αγάπη!

✓ Τι φοβάσαι περισσότερο; Τη φθορά του χρόνου … και κατά συνέπεια το τέλος της ανθρώπινης υπόστασης …

✓ Με τι ενθουσιάζεσαι; Με τα ταξίδια, τις διαφορετικές παραστάσεις και τις εμπειρίες που μέσω αυτών αποκομίζεις …

✓ Αν έπρεπε να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου με μια ατάκα αυτή θα ήταν… Όπως είπε κάποια καλή φίλη… “One of a Kind – Μοναδική στο είδος της”.

error: Content is protected !!