Προβλήθηκε στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσας η ταινία «Φοβού τους ξένους;»

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Προβλήθηκε στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσας, η εκπαιδευτική ταινία «Φοβού τους ξένους?», στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για το θέμα της ξενοφοβίας, της εκπαίδευσης, αλλά και της καθημερινής ζωής σ’ ένα όμορφο και δύσκολο τόπο. Τους δημιουργούς της ταινίας, εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Δημήτρη Σακατζή και Αργύρη Γιουρούκη, υποδέχτηκε και φιλοξένησε ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Παναγιώτου και ο Σύλλογος Διδασκόντων. Τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου, στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών που αναμορφώνεται, στη Βιβλιοθήκη, που γίνεται προσπάθεια να στηθεί από την αρχή και στην αίθουσα Πληροφορικής, που διαθέτει πλέον σύγχρονα μηχανήματα, ενώ αργότερα περπάτησαν στην πλατεία, όπου η ομίχλη είχε στήσει ήδη ένα κινηματογραφικό σκηνικό.

Η ταινία «Φοβού τους ξένους?» έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο «Θεσμό αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Η μουσική επένδυση, δημιουργήθηκε ειδικά για την ταινία, από 2 Λαρισαίες μουσικούς, έναν Λεριό – Γάλλο συνθέτη πιάνου, έναν Θεσσαλονικιό τρομπετίστα κι έναν κιθαρίστα – συνθέτη στην Αθήνα. Πρωταγωνιστούν μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου κι έχει ως θέμα την ξενοφοβία και τη σχολική βία (bullying), δε δίνονται απαντήσεις, αλλά τίθενται ερωτήματα που αφορούν τη σχολική καθημερινότητα και πραγματικότητα.

Προβλήθηκε στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσας η ταινία «Φοβού τους ξένους;»Προβλήθηκε στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσας η ταινία «Φοβού τους ξένους;»Προβλήθηκε στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσας η ταινία «Φοβού τους ξένους;»Προβλήθηκε στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσας η ταινία «Φοβού τους ξένους;»Προβλήθηκε στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βερδικούσας η ταινία «Φοβού τους ξένους;»

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!