Απ. Παπαδούλης: «Δακτύλιος ενάντια στο κυκλοφοριακό του Βόλου» – Επίσκεψη και στην Πυροσβεστική

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Το σχέδιο του για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στο κέντρο του Βόλου, ανέπτυξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Δημ. Παπαδούλης, στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αστυνομίας Μαγνησίας κ. Β. Καραΐσκο, τον Διοικητή Τροχαίας Βόλου κ. Αθ. Κουλούρη και τον κ. Αρ. Διχτά πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και παράλληλα, δήλωσε ότι ο Δήμος Βόλου από την επομένη των εκλογών θα είναι αρωγός σε ότι χρειάζεται η Αστυνομική Διεύθνση.

«Πρέπει να μπει και  θα μπει», είπε, «πιπέρι στο στόμα σε όσους λένε «θα στρώσω εγώ τους αστυνομικούς»…

Ο Απόστολος Δημ. Παπαδούλης, αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, χαρακτήρισε απαράδεκτη την εικόνα στο κέντρο της πόλης του Βόλου, λέγοντας πως «θυμίζει κέντρο πόλης της δεκαετίας του ΄80, όπου κυριαρχεί το αυτοκίνητο, ενώ στις σύγχρονες πόλεις κυριαρχούν οι πεζοί».

«Από τα πρώτα θέματα που πρόκειται να μας απασχολήσουν, ως νέα δημοτική αρχή», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «είναι η δημιουργία ενός δακτυλίου, από την οδό Αργοναυτών μέχρι την οδό Ανθ. Γαζή. Σ΄αυτό το τμήμα θα αρχίσουμε να «διώχνουμε», σταδιακά, τα αυτοκίνητα. Δεν θα τα αποκλείσουμε από το κέντρο της πόλης, απλώς θα μπορούν μόνο να διέρχονται. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στις δύο οριζόντιες μεγάλες οδούς και στις δύο μεγάλες κάθετες οδούς  (Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού, Καρτάλη), πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.

Θα δημιουργηθεί ένας δακτύλιος, στον οποίο για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα κινούνται μικρά λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία θα πληρώνονται από τον Δήμο. Έτσι η μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται δωρεάν. Το κόστος αυτού του εγχειρήματος είναι μικρό.

Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες και όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα  θα εξυπηρετούνται καλύτερα, με ασφάλεια και χωρίς άγχος για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων».

Η δημιουργία του δακτυλίου, όπως είπε ο κ. Παπαδούλης,  «θα γίνει σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, τον Εμπορικό Σύλλογο και βέβαια με την αστυνομική διεύθυνση και τη διεύθυνση τροχαίας,  που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει στους δρόμους.

Για να καλυφθεί το θέμα του πάρκινγκ των μονίμων κατοίκων του κέντρου, θα αγοράσουμε εγκαταλελειμμένα σπίτια, τα οποία θα γκρεμισθούν και θα γίνουν μικρά  πάρκινγκ. Δεν είναι μεγάλο το κόστος. Σήμερα ο Δήμος Βόλου ξοδεύει πολλά χρήματα για ανούσια πράγματα».

Στην Πυροσβεστική

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Δη,. Παπαδούλης συναντήθηκε με τον διοικητή της κ. Χ. Πόζογλου και συνομίλησε με πυροσβέστες.

«Η σημερινή θέση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου», είπε ο Απ. Παπαδούλης, «μειώνει την επιχειρησιακή σας δυνατότητα. Όλοι πλέον συμφωνούν πως είναι αναγκαία η μετεγκατάστασή της.

Για μας είναι ξεκάθαρο, επειδή η περιοχή μας έχει αρκετά ευαίσθητα σημεία, ότι απαιτείται άμεση συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και  σοβαρή προετοιμασία για να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης ασφάλεια, πρέπει  να πεισθεί ότι οι υποδομές μας, στην περιοχή του Δήμου Βόλου, είναι επαρκείς, το προσωπικό είναι ικανό και πως ο Δήμος σε συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας τον φροντίζει».

Στους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Γ. Ταμβάκης  και είπε:» ΟΙ τρείς θεσμοί, ο Δήμαρχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής πρέπει να βρίσκονται καθημερινά σε επαφή, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες

Σε όποιον σχεδιασμό κάνει ο νέος Δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα πρέπει να είστε οι απαραίτητοι συνεργάτες μας».

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, στις συναντήσεις σε Αστυνομικό μέγαρο και Πυροσβεστική Υπηρεσία συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Ταμβάκης Γιώργος, Χούστης Ηλίας, Πούρικα Κατερίνα, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και Κιντά Ιωάννα.

error: Content is protected !!