ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ι.Αποστολάκης: Να επιστραφεί άμεσα το ψηφιακό αρχείο στο Μουσείο της Δράκειας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δράκειας κ. Κωνσταντίνο Κάπελα, μέλη του Συμβουλίου και κατοίκους του χωριού, είχε την Δευτέρα 15 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα προβλήματα της περιοχής, ενώ υπήρξαν και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους. Ο κ. Αποστολάκης εξέθεσε τους άξονες της πολιτικής της παράταξης, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία για την αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων, την άμεση επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, τη δρομολόγηση έργων, τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και των θέσεων εργασίας, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος σε συνάρτηση με την ιστορικότητα της Δράκειας ως Μαρτυρικού Χωριού.

KEN 728X100

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Αποτολάκης, το κορυφαίο ζήτημα που υποβαθμίζει τόσο την ιστορική κληρονομιά της Δράκειας ως Μαρτυρικό Χωριό όσο και την τουριστική της προβολή, είναι η αφαίρεση από υπαλλήλους του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου του ψηφιακού αρχείου και του Η/Υ που υπήρχαν στο Μουσείο της Δράκειας, μαζί με το μηχάνημα αφής, και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και συνεννόηση με το Τοπικό Συμβουλίο. Όπως τονίστηκε, «αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποστερεί το χωριό από την δυνατότητα της προβολής του ως χώρο μαρτυρίου, ακυρώνει την ύπαρξη του Μουσείου και αντί να συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη προβολή της ιστορικής αξίας της Δράκειας, την υποβαθμίζει και της στερεί πόρους από την τουριστική αξιοποίηση του Μουσείου». Ο κ.Αποστολάκης δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνονται χωρίς συνεργασία και συζήτηση με τα τοπικά συμβούλια και τα υλικά που απομακρύνθηκαν πρέπει να επιστραφούν και αν το ΔΗΚΙ επιθυμεί, μπορεί να κρατήσει αντίγραφα.

Επίσης αναδείχτηκε το πρόβλημα της καταστροφικής εγκατάλειψης του ιστορικού ξενοδοχείου «Πηλέας» στα Χάνια που αποτελεί δημοτική περιουσία και έχει αφεθεί στην κατάρρευση και στη λεηλασία των υλικών και υποδομών του.

Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι προτεραιότητα της παράταξης είναι ο απόλυτος σεβασμός στις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, η προώθηση των αιτημάτων του και η πλήρης συνεργασία για επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα που δημιούργησαν αντιπαλότητες στο παρελθόν, όπως η άρδευση και η χλωρίωση του νερού, θα επιλυθούν με τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και του Τοπικού Συμβουλίου.

Συζητήθηκαν, επίσης, προβλήματα που χρονίζουν και μέχρι σήμερα συνάντησαν την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής όπως η αγροτική οδοποιία, η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης και των αμιαντοσωλήνων, η συντήρηση του Κοινοτικού Καταστήματος που στεγάζει τη «Βοήθεια στο Σπίτι», το Τοπικό Συμβούλιο, το Λαογραφικό Μουσείο και το Αγροτικό Ιατρείο, η συντήρηση του Κοινοτικού Καφενείου, η αποπεράτωση του δημοτικού πάρκινγκ, η ανακατασκευή της παιδικής χαράς που είναι επικίνδυνη για τα παιδιά, η αποκατάσταση παραδοσιακών καλντεριμιών, οι πλακοστρώσεις πλατειών και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο κοιμητήριο. Για όλα αυτά ο κ. Αποστολάκης δεσμεύτηκε ότι θα μπουν σε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ενώ κάποια από αυτά είναι στη δικαιοδοσία του νέου Τοπικού Συμβουλίου και μέσα στα χρηματοδοτικές δυνατότητες που του δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του «Κλεισθένη», κάποια θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη τη δυνατότητα αξιοποίησης της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, όπως η σημερινή αρχή Μπέου που δεν έχει υποβάλλει καμία πρόταση.

Τέλος, ο Ιάσονας Αποστολάκης δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι στις κορυφαίες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι α) το σημαντικό έργο της οδικής σύνδεσης Δράκειας – Αγίου Λαυρεντίου – Αγίου Βλασίου, β) το έργο της αγροτικής οδοποιίας για να μπορούν οι αγρότες να πηγαίνουν στα κτήματά τους και γ) η στεγανοποίηση, καθαρισμός, εξυγίανση της δεξαμενής ύδρευσης, το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης και η ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης.

error: Content is protected !!