Μεγάλο πρόβλημα οι κενές συσκευασίες από φυτοφάρμακα

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 18:26

Το σχέδιο για το δικό του σύστημα ανακύκλωσης των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, παρουσίασε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης εξέφρασε την ανάγκη να συμφωνηθεί και να υλοποιηθεί ένα εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ανακύκλωση των κενών συσκευασιών.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε νέα συνάντηση, ενώ παράλληλα το ΥΠΑΑΤ, όπως και οι υπόλοιποι φορείς, επιφυλάχθηκε να μελετήσει το σχέδιο που παρουσίασε εν περιλήψει ο ΕΣΥΦ.

Επισημαίνεται, ότι στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος καθώς και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων.

Τονίζεται πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η χώρα μας έχει υποχρέωση να θέσει σε εφαρμογή το σύστημα ανακύκλωσης, το οποίο θα εμπλέκει ολόκληρη την αλυσίδα πώλησης και διακίνησης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και τον τελικό χρήστη, που είναι ο αγρότης.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 18:31

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!